Бисеров даде показания по делото срещу Енимехмедов

Бисеров даде показания по делото срещу Енимехмедов | StandartNews.com

София. Съдът определи следваща дата по делото срещу Октай Енимехмедов - 12 февруари 2014 г., 10.00 часа, предаде Фокус.

Христо Бисеров дойде в Съдебната палата, за да даде показания като свидетел по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Октай Енимехмедов, предаде БГНЕС. Бившият зам.-председател на ДПС беше обявен за издирване заради неявяването си на предишните заседания в Софийски градски съд.

Малко повече от половин час Христо Бисеров дава показания за случилото се по време на VIII-а Национална конференция на ДПС през февруари миналата година. В тях той говори за почетния председател на партията, като го споменаваше уважително г-н Доган. Бисеров разказа, че по време на конференцията, докато Ахмед Доган е говорел, е бил нападнат на трибуната. Самият той говори за суматохата, която се е създала. Разказа, че пистолетът, който е видял, бил без пълнител. В един момент каза и че всички смятали по време на конференцията, че нападателят имал съучастници – хора, които ръководят действията на Енимехмедов.

Когато приключи разпитът на Бисеров, той не поиска да коментира защо смятали така, както и каквото и да е друго по делото, тъй като разпитът му не е приключил. Това е така, защото съдът днес реши, че Христо Бисеров трябва отново да дойде в съдебната зала, за да се изправи на очна ставка с полковника от НСО Георги Райков, който бе уволнен след нападението срещу Доган. Райков обжалва уволнението си.

Прокурорът по делото Илия Точев обясни, че е била проверявана и версията за съучастници на Октай, но тя не се е потвърдила. На въпрос дали и други свидетели, освен Бисеров, са потвърдили, че са говорели, че Октай не е бил сам, Точев обясни: "Вие интервюирахме и други представители на ДПС, те са на такова мнение, че има съучастници, но в материалите по няма данни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай