Бионсе с хуманитарен приз от Мишел Обама

Раздадоха наградите BET онлайн заради пандемията

Бионсе с хуманитарен приз от Мишел Обама | StandartNews.com

Бионсе получи хуманитарна награда от Мишел Обама по време на тазгодишното издание на наградите ВЕТ (Black Entertainment Television), предаде Ройтерс. Юбилейната двадесета церемония се проведе онлайн заради пандемията.

Певицата призова черната общност да гласува на предстоящите президентски избори, за да разруши расистките и неравнопоставени системи. Събитието беше силно политизирано и наблегна главно на положението на афроамериканците и борбата им за справедливост. Шоуто започна със звездно рап изпълнение на химни за живота на чернокожите и борбата им за равноправие на фона на кадри от уличните протести след смъртта на Джордж Флойд.

Рапърите Роди Рич и Меган дъ Стелион спечелиха най-желаните отличия на церемонията. Рич прибра приза за албум на годината с "Please, Excuse Me for Being Antisocial". Стелион - наградата на зрителите и отличието за най-добра хип-хоп певица. Роди беше избран също за най-добър нов изпълнител. Лизо се наложи в категорията за най-добра R&B/поп певица. Да Бейби взе приза за най-добър хип-хоп певец, Крис Браун - за най-добър R&B/ поп певец, а "Мигос" - за най-добра група. Нигериецът Бърна Бой спечели наградата за най-добър международен изпълнител. Диджей Калед, Джон Леджънд и покойният Нипси Хъсъл получиха отличието за видео на годината с "Higher".

В същото време Бионсе обяви нов визуален албум "Black is King", който ще бъде пуснат по стрийминг платформата на Дисни "Дисни+" на 31 юли. Филмът е продуциран и режисиран от самата певица. Той е по музиката от албума ѝ "The Lion King: The Gift" като възхвала и мемоар за света на чернокожите. В "Black is King" Бионсе си партнира с редица звезди - Чайлдиш Гамбино, Кендрик Ламар, Фарел, Тиера Уак, Джей-Зи, Бърна Бой, както и с дъщеря си Блу Айви Картър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай