Биха полицай, спасявал от венчило невръстна Жулиета

Сградата на община в Завет

Биха полицай, спасявал от венчило невръстна Жулиета | StandartNews.com

Униформеният нарязал ръката си в счупеното от разгневените роми стъкло на полицейския участък

Двама полицейски служители пострадаха в меле, докато се мъчеха да разтърват две ромски фамилии, влезли в бой заради невръстна булка.

Екшънът станал в четвъртък след обед пред полицейския участък в Завет, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Разград. Същия ден там постъпило оплакване, че 15 годишно момиче е избягало от родителите си,за да се ожени за младеж, когото те не одобрявали. Полицаите намерили невръстната булка, отвели я в районното и повикали семейството й, да си я прибере у дома. Докато инспекторът от детската педагогическа стая обяснявал на тинейджърката опасностите, които крият ранните бракове, представители на двата спорещи рода се събрали пред МВР службата.

Воюващите Капулети и Монтеки взели да си разменят удари и закани. Разлютените ромски фамилии успели да счупят витринно стъкло в участъка. Те нанасяли крошета и върху опитващите се да ги разтърват полицаи. По време на мелето е пострадал младшият полицай, който е с разранена от счупените стъкла ръка.Педагогическият инспектор излязъл от схватката само с белези от ритници и юмруци.

Виновните за роднинския екшън ще бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство. Срещу тях вече е образувано полицейско производство по чл. 325 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай