БГНЕС в траур за колега (ОБЗОР)

БГНЕС в траур за колега (ОБЗОР) | StandartNews.com

Оператор и репортер тежко ранени, събраха спешно лекари

Агенция БГНЕС спря работа след смъртта на свой колега. Фоторепортерът на информационния сайт Петко Налбантов загина в жестока катастрофа край Ловеч. 32-годишният журналист е пътувал заедно с колегите си - шофьора Любомир Янев и оператора Светломир Генев, към Велико Търново, за да отразят честванията по повод Деня на Независимостта. Катастрофата е станала в 8.45 часа малко преди разклона за село Абланица. Автомобилът на БГНЕС "Пежо Партнер" се сблъсква челно с друг автомобил от същия модел.

От КАТ изясняват коя от колите е предприела рисковото изпреварване на двойна непресечена линия. Поради тежкия инцидент агенция БГНЕС спря работа през целия ден днес. Налбантов е издъхнал на път за болницата. Другите двама колеги са в критично състояние. Лекарите се борят за живота им. Заради тежкия инцидент в ловешката болница освен дежурните лекари са пристигнали и медици, които са били в почивка. Единият колега е със счупени ребра, потрошени са и двата му крака, има тежки наранявания по белия дроб. Другият също е с вътрешни разкъсвания и един счупен крак. Състоянието на 33-годишния шофьор на другото пежо снощи се влоши. Той е от Троян и е пътувал в посока София. От лечебницата призоваваха всеки, който има възможност, да се притече на помощ и да дари кръв. Медиците до последно се колебаеха дали тежко ранените ще издържат да бъдат транспортирани до София.
Движението по главен път I-4 бе отцепено за часове. Автомобилите се отклоняваха по обходен маршрут през селата Абланица, Дъбрава и Българене. Двата автомобила са смачкани до неузнаваемост. При зверския сблъсък буквално са изтръгнати двигателите им. Пожарникари са рязали ламарините, за да извадят пътниците. На помощ са се притекли и преки очевидци на катастрофата.

Десетки колеги на Налбантов през целия ден днес изразяваха съболезнованията си на стената в личния му профил във фейсбук. Мнозина коментираха, че бил преуморен от работа още предния ден, когато сутринта е отразявал наводнението в Перник, след това е имал няколко ангажимента в София, а вечерта е снимал бежанци, настанили се в хостелите по улица "Пиротска". Днес рано сутринта екипът на агенцията се е отправил към Велико Търново, за да отрази честванията по случай празника.

Сълзи във фейсбук за Налбантов

Десетки съкрушени приятели и колеги писаха във фейсбук за внезапната смърт на колегата от БГНЕС Петко Налбантов. "Не мога да повярвам, че те няма... Почивай в мир, приятелю!", гласяха повечето послания, оставени на стената на младия мъж в социалната мрежа. Други пък допълваха как ще запомнят Петко с лудите купони, умението му да се весели, усмивката и таланта му.

Петко Налбантов е един от най-добрите и известни фоторепортери у нас. Той е снимал за вестниците "Софиянец" и "Труд". От 2005 година работи за БГНЕС. Сред най-добрите му снимки са тези в Съдебната палата и Народното събрание.

"Стандарт" поднася съболезнования на близките и роднините на починалия колега.

Приятели стискат палци на Светльо и Любо

Приятели стискат палци на Светльо и Любо да се възстановят бързо след тежката катастрофа.

Легендарната група "Куин" е една от любимите на оператора Светломир Генев, става ясно от профила му във Фейсбук. Харесва също и български рок парчета. Много обича своята племенница, която тази година е първокласничка. Сред любимите му актьори е легендата Тодор Колев. Светльо харесва остроумните шеги за перничани. В профила си е постнал една от тях - "В пернишко семейство обикновено съпругата има набито око". Генев се вълнува и от проблема с бежанците, става ясно още от профила му в социалната мрежа.

Шофьорът Любо също е със страхотно чувство за хумор. Той е от хората, които обожават планината и преходите с приятели. Затова и част от снимките му в социалната мрежа са от запечатани мигове от покоряване на родни върхове. Любо също е от хората, които се вълнуват от горещите теми у нас и по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай