Бг превозвачи благодарни на Борисов и Московски

Бг превозвачи благодарни на Борисов и Московски | StandartNews.com

Български превозвачи с благодарност към премиера Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски за разрешаването на проблемите на българо-гръцката граница. Това става ясно от писмо на Миролюб Столарски,
председател на Българска Асоциация на Сдруженията в Автомобилния транспорт, изпратено до "Фокус".

"От името на българските превозвачи Ви благодарим за решителния Ви принос при разрешаването на транспортната криза на българо-гръцката граница. Приемете нашата признателност за личната Ви ангажираност както за отстраняването на блокадата на гръцките фермери, така и към проблемите на българския транспортен бранш като цяло", пишат те.

Ето и останалата част от писмото до премиера и министъра на транспорта:

"За нас, посещението на място от страна на български министър-председател при транспортна криза е безпрецедентен акт на държавническо отношение към родния бизнес. Напълно наясно сме, че без Вашата лична намеса и без последователните усилия на Вашето правителство, блокадата на българо-гръцката граница щеше да продължава и досега, а с това и загубите за българската икономика.
Като представители на бизнес сектор, който не е зависим нито от европейско финансиране, нито от държавни поръчки, Ви благодарим и за това, че поставихте нашите проблеми на най-високо европейско ниво. Лидерството, което проявихте, защити интереса на десетки хиляди български семейства, които изкарват хляба си чрез българските превозвачески фирми.

Уверяваме Ви, че от наша страна ще продължат усилията за пълно изсветляване на транспортния бранш у нас. В наше лице държавата има лоялен партньор при борбата срещу всички сиви и черни бизнес практики".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай