БГ баница със сирене изуми света! Класацията

Невероятно признание в престижна надпревара

БГ баница със сирене изуми света! Класацията | StandartNews.com

Българската баница със сирене е на пето място сред десет от най-добрите ястия със сирене в света. Това показва класацията на сайта TasteAtlas, а в оспорваната битка влизат някои от най-популярните рецепти в своята категория, пише "Вкусотии". Разбира се, ние не си я даваме за нещо на света!

Последното десето място е отредено на добре познатата и любима на мнозина пица "Куатро формаджи". 

Украинските вареники са на девето място в класацията на сайта. Следват ги италианското тирамису, индийското ястие Шахи панир и гръцкото Саганаки. Българската баница заема петата позиция, като в описанието е посочено кога е традиционно да се консумира, какви съставки съдържа и някои от различните ѝ вариации.

Мястото преди челната тройка заемат полските пироги. Чак пък!

Швейцарското ястие Раклет е поставено на трета позиция. Името му е същото като известния вид местно сирене и е особено популярно в ски курорта Вале и други части на Швейцарските Алпи.

Грилованото аржентинското сирене Праволета е любимо предястие за местните. В класацията на TasteAtlas то е на крачка от победителя - традиционния бразилски хляб pão de queijo.

Гласуването за най-добро ястие става през сайта на TasteAtlas, където всеки потребител може да даде гласа си, след като се регистрира.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай