Безопасни камиони показват пътя пред тях (ВИДЕО)

Безопасни камиони показват пътя пред тях (ВИДЕО)  | StandartNews.com

За шофьорите, изпреварването на тирове е истинско предизвикателство, а за съжаление, често това става причина за пътно-транспортно произшествие.

Гигантът в сферата на технологиите "Samsung" предлага начин за безопасно изпреварване и съкращаване на тези ситуации до минимум - чрез прикрепване на огромен екран на гърба на камиона, като по този начин шофьорите да могат да виждат пътя напред.

Според компанията, на всеки час в Аржентина един човек умира в пътно-транспортно произшествие, така че необходимостта от повишаване на безопасността по пътищата е наложителна.

Системата е следната - безжична камера, вградена в предната част на камиона заснема какво се случва на пътя. Видеото се излъчва на екран, който е прикрепен за задната част на превозното средство. Дори има и режим за нощно виждане при шофиране през нощта.

"Samsung" вече тестваха един прототип. Сътрудничеството с местните власи за оптимизиране на системата и бъдещето й пускане в експлоатация по пътищата, работи с пълна сила.

"Засега Samsung потвърждава, че технологията работи и че тази идея определено може да спаси живота на много хора", коментират от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай