Без смяна на талона за газова уредба

Без смяна на талона за газова уредба | StandartNews.com

София. Водачите на автомобили с газови уредби, монтирани преди март догодина, не са задължени да сменят талона и да минават на технически преглед, обяви в парламента комисар Антон Антонов, началник отдел "Пътна полиция".

"Няма да има и глоби, дори и на свидетелството за регистрация на автомобила да не бъде отбелязано, че то се движи и на алтернативно гориво", успокои той. Преди дни в публичното пространство се появи информация, че всички шофьори на автомобили, оборудвани с уредби за газ или метан, трябва да минат пред техническа проверка и задължителна подмяна на големия талон на колата.

Комисар Антонов обаче призова автомобилистите да си пазят документите, издадени при годишния технически преглед. Промяната в талона ще се извършва само при пререгистрация на автомобила - при покупко-продажба например. Шофьорите, които монтират газова уредба след първи март 2014-а обаче, ще трябва да минат през пунктове, на които ще се извърша първичния преглед на монтажа. Тепърва "Автомобилна администрация" ще започне акредитация на такива пунктове, които ще издадат нужните документи. "Ако на даден автомобил се монтира газова уредба след март 2014-а и това не е отразено в талона, санкции ще има", посочи комисар Антонов. По негови думи те ще са между 50 и 100 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай