Без поскъпване на картите за градски транспорт в София догодина

Без поскъпване на картите за градски транспорт в София догодина | StandartNews.com

София. Няма да има повишение на цената на картите за градския транспорт в столицата през 2014 година. Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на семинар за бюджета на Столичната община през следващата година.

"Целта ще бъде увеличаване на пътуващите с транспортни документи", посочи градоначалникът. Фандъкова оповести статистика, че все по-малко хора пътуват с билети - обикновено това са пътници, които еднократно ползват градския транспорт." В рамките на тарифната политика на Столичната община се обсъждат възможните варианти за различни карти за градския транспорт", каза кметът.

Фандъкова предвижда най-късно в края на февруари догодина Центърът за градска мобилност да бъде готов с тарифните предложения за градския транспорт. "Това е сериозна работа - цялостна тарифна политика, която почива върху анализи и проучвания на европейските практики", коментира Фандъкова.

Тя обърна внимание на факта, че вече пет години цената на еднократния билет за градския транспорт не е променяна, въпреки че многократно бяха увеличени цените на горивата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай