Без проститутки в списъка на забележителностите

Кварталът на червените фенери под въпрос

Без проститутки в списъка на забележителностите | StandartNews.com

Без проститутки в списъка на забележителностите

Кметът на Амстердам Фемке Халсема призова за бърза реформа на прочутия Квартал на червените фенери, градска зона, в която сексиндустрията процъфтява. Тя смята, че превръщането на проституцията в туристическа атракция е унизително и неприемливо, според местното издание DutchNews.

Отбелязва се, че кметът е готова да разгледа всички възможности за преобразуването на квартала, които по някакъв начин ще променят ситуацията в него.

Според Халсема притокът на туристи затруднява работата на проститутките в района и застрашава безопасността им. Тя добавя, че амстердамската традиция на отворената сексуална индустрия все повече се свързва с унижението на жените от гостите на града. Кметът възнамерява да разработи пакет от мерки още преди лятото, за да реши проблема. А някои политически активисти призоваха дори напълно да да бъде закрит този публичен "пазар на живо месо".

По-рано през декември Хълсема заяви, че ще ограничи проституцията в града. Районът на червените фенери в Амстердам е един от най-известните в света – под това име е известен кварталът De Wallen, където на едно място са разположени множество публични домове, сексмагазини, секстеатри, магазини за марихуана и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай