Бетани Мота - милионерката от YouTube

Бетани Мота - милионерката от YouTube  | StandartNews.com

19-годишната сладурана бие Лейди Гага по фенове в мрежата и е модно гуру на тийнейджърите

Когато Гугъл купи YouTube за 1,65 млрд. долара през 2006 г. много хора се запитаха дали гигантът не е платил прекалено много за сайта. Днес той се оценява на близо 40 милиарда. Явно Гугъл е направил доста добра инвестиция. Това личи и от класацията на сп. "Тайм" за най-влиятелните знаменитости в интернет тази година, където фигурира и 19-годишната Бетани Мота. Момичето има повече последователи в социалната мрежа от Лейди Гага. Красавицата, която се подвизава в мрежата под името Macbarbie07, вече печели милиони от нейния YouTube канал, който е следван от огромен брой хора. Бетани започва да снима кратки видеа през 2009-та, когато е само на 14, за да преодолее преживян стрес, довел я до булимия. В тях в началото разказва какво си е купила по интернет. Днес има 9.5 милиона зрители, следящи всяка нейна дума. "Бизнес инсайдър" я нарича "виртуоз на позитивността". Нейните съвети за покупка на дрехи, аксесоари, козметика, препоръки за поддържане на външния вид и начини на поведение са по-популярни отколкото всички статии във "Вог", "Ел", Гламур" и "Мари Клер" взети заедно. Освен че е прочута в интернет, Мота има и собствена модна линия за дрехи и ювелирни изделия, където определено показва добър вкус. През 2014-та тя вече печели по 40 хил. долара на месец от видеата си. За да накара феновете си да я следват и да промотират нейните клипчета, Бетани им раздава и награди. Тя е и участник в последния сезон на американското издание на "Танцувай със звездите", където става четвърта с партньора си Дерек Хю, петкратен световен шампион по танци. Момичето редовно гостува като съдия в шоуто "Project Runway", има и намерение скоро да издаде и албум със собствени песни.

Младежите са луди по момичето родено в Лос Анджелис и скоро Мота е поканена в Белия дом. След последната реч на Обама за "състоянието на съюза", Мота интервюира американския президент пред всичките си фенове. "Преди да дойда за това интервю за YouTube, никога не съм следила до такава степен политиката", призна си тя тогава и директно попита Обама защо младите трябва да се интересуват от политика. А той отговори, че "политиката е начинът, по който се организираме като общество".

Най-честият въпрос, който задават на Бетани, е как е постигнала успеха си. Мота разказва, че е коствало много безсънни нощи, за да стигне до там, където е сега. Ето и нейните съвети как да успеете в интернет.
"Бъдете себе си! Хората са привлечени точно от автентичността", препоръчва младата милионерка и споделя, че тайната на нейния успех се крие в това, че не се е опитала да бъде като другите или да следва модел. "Бъдете естествени, усмихнати и хората ще ви последват. Трябва да сте последователни и да публикувате видеоклипове, колкото е възможно по-често. Не позволявайте феновете да ви забравят. Важно е да мислите за това, което правите, да бъдете искрени и постоянни", са следващите съвети на Бетани.

Според нея едно от задължителните неща е да обичате това, което правите. Ако е само в името на успеха, със сигурност няма да го постигнете. Самата Мота, при всичките си ангажименти, продължава да се занимава с планиране и редактиране на нови клипове, както е правила винаги досега. Признава, че понякога се нуждае от 2 до 3 дни, за да заснеме определен клип, преди да го публикува. Първо си осигурява всичко, което й е необходимо по новия проект, темата върху, която иска да говори и едва след това започва да снима.

"Дори да имате само петима последователи, трябва да се фокусирате върху аудиторията и да направите нещо качествено за тях. А най-важното преди всичко е да се забавлявате!" Последният съвет на момичето, което през 2015-та печели наградата "Изборът на тийнейджърите", е изречен императивно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай