Бебе във Великобритания се роди с млечен зъб

Феноменът учуди стоматолозите

Бебе във Великобритания се роди с млечен зъб | StandartNews.com

Бебе във Великобритания се роди с млечен зъб

Във Великобритания момиче е родило дете с напълно израснал млечен зъб. За това пише местният вестник Blackpool Gazette. 18-годишната Бетани Грийн от английския град Блекпул, Ланкъшир, родила на 16 януари момиче на име Ейвъри. Раждането, което продължило четири часа, било успешно и за майката, и за бебето. При прегледа обаче медицинските сестри установили, че от долната челюст на новороденото се показва млечен зъб.

Майката се обърнала към стоматолог за съвет. "Те никога не бяха виждали нещо подобно преди, просто са нямали представа, че това е възможно", казва тя. "Искаха да го видят и студенти, за да се запознаят с феномена."

Обикновено на бебето започват да растат зъби в интервала от четири до седем месеца след раждането, отбелязва вестникът. Грийн уточнява, че не планира да вади зъба на детето: лекарите съветват това да стане само в случай, че майката ще кърми бебето, но жената предварително решила, че дъщеря й ще мине на изкуствено хранене.

През септември 2018 г. стана известно най-малкото бебе, родено във Великобритания, което е било изписано от болницата след цели шест месеца. Новороденото тежало 340 грама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай