Бащата на пребитото от роми момче: Главата му е разцепена, ребрата счупени

Бащата на пребитото от роми момче: Главата му е разцепена, ребрата счупени | StandartNews.com

"Главата му е разцепена, веждата също. Има счупени ребра и му е пробит белият дроб. Лежи и не може да мърда. Претърпял е операция. Слава Богу лекарите казват, че няма да има сериозни последствия за здравето му." Това разказа пред bTV бащата на пострадалото в жестоката схватка в "Орландовци" в събота вечерта момче, което е настанено в „Пирогов".

„Проблемът в „Орландовци" не са местните хора, местните цигани. Проблемът е в пришълците. Идва един от Стара Загора и след време идват още един куп при него. Имам приятели роми на улицата. Заедно сме израсли, познаваме се. Няма никакви проблеми. Прииждащите, те са проблемът. Те правят пакости и крадат", добави мъжът.

„Ще следя изкъсо какво ще стане и дали ще има наказан. Ако аз пребия някого, веднага ще ме арестуват и осъдят. Искам на има наказан. Нещата не може и не трябва да останат така", заяви още бащата.

Припомняме, че събота вечерта имаше сблъсък между роми и българи в квартал "Орландовци", при който имаше пострадали. Неделя имаше мирен протест в който по думите на шефът на „Националната полиция" Христо Терзийски са се включили криминално проявени лица.

За днес в 18.30 часа е насрочен пореден протест на жителите на квартал "Орландовци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай