Баща и син дават пример за европейско строителство

Баща и син дават пример за европейско строителство | StandartNews.com

Обектите се изпълняват при пълен инженеринг -от обезпечаване с проектна документация, до "ключ"

Компанията "Запрянови-03" има отличен опит в страната и чужбина

Строителна фирма "ЗАПРЯНОВИ-03", се намира на територията на гр. Асеновград и е регистрирана на 01.12.2003 г., като Дружество с ограничена отговорност. Собственици във фирмата сa баща и син Вакрил и Георги Запрянови. Те регистрирали фирмата след като решили да преструктурират бизнеса си в семеен. Преди това работили с "Боровак – Запрянов, съдружие" ООД – гр. Асеновград, където имали съдружник – строителен инженер. Основната им дейност била строителство в България и Германия.

От самото си създаване фирмата е ориентирана към комплексно строителство.

Изпълнява обектите си при пълен инженеринг /от обезпечаване на обектите си с проектна документация, до "ключ" /. Поддържа се отлична организация на производствения процес с необходимата мобилност и гъвкавост, което позволява не само качествено, но и изпълнение в срок на всички поети ангажименти.

Фирмата разполага с подготвени специалисти и механизация за изпълнение на ниско строителство, ВиК инсталации. Също така и собствена механизация – багери, валяци, автогрейдер, булдозер, фадрома, влекач платформа 25 тона и самосвали, асфалтополагаща машина, бетоновъзел, бетонпомпа, бетоновози.

Компанията е спечелила концесия за добив на инертни материали за 13 години напред, с работеща пресевно – трошачна инсталация, бетоновъзел, цех за бетонови изделия, собствена складова база. Строи и арматурен двор в Асеновград.

Към настоящият момент персоналът наброява 300 души от всички строителни специалности, работещи по трудов договор, както и инженери и техници с висока квалификация.

Фирмата провежда политика на непрекъснато повишаване и разширяване на квалификацията на служителите. Разполага с добра материално- техническа база. Разработили са собствена стратегия за осигуряването на скъпо струващи мaшини и съоръжения, необходими при изграждането на някои специфични обекти. В постоянно сътрудничество са с известни консултански екипи по организация и управление на строителния процес /проучване, проектиране и изграждане на строителни обекти на промишленото и гражданско строителство и прилежащата им инфраструктура/, както и във финансовото управление на инвестициите в изграждащите се и вече изградени обекти .

"ЗАПРЯНОВИ –03" ООД - гр. Асеновград, е член на Българската строителна камара от 2004 г. Регистрирана е и в Централния професионален регистър на строителя в следните групи и категории:
От Първа група: строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения, може да изпълнява обекти от първа до пета категория;
От Втора група: строежи от транспортната инфраструктура, може да изпълнява обекти от първа до четвърта категория;
От Трета група: строежи от енергийната инфраструктура, може да изпълнява обекти от трета категория;
От Четвърта група: строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда, може да изпълнява обекти от първа до трета категория;
От Пета група: отделни видове строителни и монтажни работи, фирмата може да изпълнява – събаряне и разчистване на сгради; земни работи; сондиране и пробиване; общо строителство на сгради и строителни съоръжения; строителство на покриви и хидроизолации; строителство на пътища, самолетни писти и спортни терени; строителство на хидротехнически съоръжения; други специализирани строителни дейности; строителство на електрически инсталации; изолационни строителни дейности, строителстно на тръбопроводни инсталации; строителство на други инсталации; полагане на мазилки; монтаж на дограма, интериорни и други завършващи елементи; полагане на подови настилки и стенни облицовки; боядисване и стъклопоставяне; други довършителни строителни дейности; даване под наем на строителни машини и оборудване с оператор.

Фирма "Запрянови-03 " ООД се ползва с име на коректен партньор сред контрагентите си. Спазва се строга финансова дисциплина и се работи с отлично качество на строителните и монтажни работи, при ефективна организация на строителния процес. Няма задължения към бюджета или други институции. Не са регистрирани прояви, уронващи авторитета й на строителния пазар .

Фирмата ни има сертификати за Системата за управление на качеството в съответствие със стандарт ISO 9001:2008, Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд базирана на OHSAS 18001:2007, и Система за управление на околната среда, базирана на ISO 14001:2004.
Работниците на "Запрянови-03 " ООД са изпълнявали следните обекти в Германия:
- 48 апартамента в гр. Щутгард с подземни гаражи
- 24 апартамента в гр. Фрайбург
- Жилищен комплекс, пътища, подземни гаражи, 3 жилищни блока и 19 еднофамилни къщи в гр. Ноинщад
- Клиника в гр. Дармщад
- Дом за стари хора в гр. Герсхайм
- Жилищен комплекс в гр. Хайделберг
- 14 триетажни еднофамилни къщи с подземни гаражи -Щутгарт - Остфилдерн
- Мол с обща квадратура 72000 м2 в град Инголщад
- Фундаменти към Е-он в град Инголщад
- Многофункционално хале в град Ау
- Младежки дом в град Инголщад
- Университет Ингплщад, Факултети А и Ф
- Офис /Сграда, фирма ЕДЕКА-Германия, град Инголщад
- Триетажен жилищен блок, град Нюрнберг
- 6 броя еднофамилни къщи, град Щайн
- 7-етажна кооперация град Нюрнберг

Грижи за семействата на работниците

Ръководството на "ЗАПРЯНОВИ-03" ООД официално декларира своята Политика за социална отговорност, която е документирана, прилагана, поддържана и оповестена до всички нива в структурата на фирмата и е на разположение пред заинтересованите страни.

За осъществяването на тази Политика, ръководството работи в следните направления:
1. Стремеж за непрекъснато и постоянно съответствие на всички изисквания на стандарта SA 8000;
2. Спазване на приложимите национални законови и други изисквания и зачитане на международните актове в областта на социалната отговорност;
3. Осигуряване ефективно документиране, изпълняване, поддържане и разпространение на политиката в достъпна разбираема форма до всички служители, включително ръководен, технически и изпълнителски персонал, както и до подизпълнители и доставчици;
4. Редовно преразглеждане на Политиката за социална отговорност с цел нейното непрекъснато подобряване с отчитане на настъпили промени в законодателството във вътрешнофирмените изисквания, както и в приетите изисквания на заинтересованите страни;
5. Осигуряване информираност за Политиката спрямо заинтересованите страни.
За реализиране на тези цели в ЗАПРЯНОВИ 03 ООД е внедрена и се поддържа Система за управление на социалната отговорност, разработена съгласно изискванията на стандарт SA 8000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай