Бареков: Ще сезирам прокуратурата срещу себе си

Бареков: Ще сезирам прокуратурата срещу себе си | StandartNews.com

София. „Ако Плевнелиев не подаде оставка, ще създаде предпоставка за безпрецедентна политическа криза". Това коментира пред ТВ7 лидерът на България без цензура Николай Бареков. На коментар на президента Росен Плевнелиев, че може да съди медии за клевета, Бареков отговори, че е готов сам да подаде сигнал срещу себе си.

Преди дни Бареков съобщи, че е сезирал прокуратурата за покупка на къща в Гърция от Росен Плевнелиев преди години, при която според разследване на телевизията парите са платени в брой. Впоследствие държавният глава обяви, че е готов да заведе дела срещу „всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес" и обясни, че си е купил къщата по банков път.

"Ще сезирам прокуратурата срещу себе си - за това, че лидерът на България без цензура Николай Бареков е набедил президента", коментира в отговор лидерът на България без цензура. Според него така, дори Плевнелиев да не изпълни заканата си да го съди, държавното обвинение ще има основание да разследва държавния глава.

"Президентът Росен Плевнелиев вчера отговори на обвиненията, че е платил къщата си в Халкидики в брой, но не отговори на моите обвинения за това, че е взел рушвет в размер на 70 хил. лв.", добави Бареков.

По думите му неговата атака не е срещу президентската институция, а срещу лицето Росен Плевнелиев. На въпрос какво ще се случи, ако държавният глава подаде оставка, той посочи, че вицепрезидентът Мариана Попова е юрист с дългогодишен опит и силен авторитет и обясни, че така или иначе по Конституция, тя ще може да поеме институцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай