Български плаж прави фурор! Сред най-добрите в света

Къде е поставен в класацията

Български плаж прави фурор! Сред най-добрите в света | StandartNews.com

Много голямо признание получи плажът в един от най-значимите родни курорти.

За да бъде нареден сред най-добрите плажове в света за един плаж се съди по визуалното им очарование - фин пясък и чиста синя вода. Това е първата селекция, която се разширява и включва разнообразни критерии, като например стойността за местната общност, предложения за начин на живот и културно значение, съобщава Beach Atlas, цитирани от БТВ.

В тазгодишната класация, на 84-а позиция се нарежда плажната ивица на Слънчев бряг.

Първите 3 позиции заемат съответно: Бора Бора; Болдърс бийч (ЮАР); Уайкики бийч (САЩ).

Няколко са критериите, по които плажовете биват оценявани:

Класическа красота: Плажове, които въплъщават традиционния образ на идеалната картичка с фин златист пясък, чиста синя вода и живописни пейзажи.

Парти и лайфстайл: Когато се замислим за тази категория, се сещаме за Ибиса с нейния световноизвестен нощен живот и енергични партита на плажа или за Дубай, който олицетворява лукса на плажа със своите ексклузивни курорти и изискана атмосфера.

Разнообразие, равенство и приобщаване: Приобщаващи плажове, които гарантират, че всеки посетител се чувства представен и комфортно, независимо от неговия произход, идентичност или способности.

Природно разнообразие: Този критерий отбелязва разнообразието на естествените плажни ивици - от езера и речни брегове до уникални образувания. Той също така подчертава богатата флора и фауна, подчертавайки екологичното богатство на тази среда.

Общност: Плажове като Копакабана в Бразилия са неразделна част от идентичността и социалния живот на своите градове. Те не са просто туристически атракции, а места, където процъфтяват местната култура и общественият живот.

Културна значимост: Плажове с историческо значение или силно присъствие в поп културата, включително увековечени в киното. В него се посочват плажовете, които са си спечелили културна репутация, надхвърляща естествената им красота.

Как се прави подборът?

Процес на подбор е комбинация от мненията на експерти по пътувания и инфлуенсъри, като е основан на данни и е силно повлиян от човешкия опит.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Николай Стоименов
преди 3 седмици

🤣🤣🤣

Откажи
Ина
преди 3 седмици

Да беше Кофите за боклук пред заведенията Ужасни От х л Кубан алеята към плажа Само едно заведение е изискано Всичко друго е панаир на безобразието Ламаринки ...Беше Уникална Алея но с прилежащите капанчета без Вкус с Кофи за боклук Няма такова безредие

Откажи
Кънчо
преди 3 седмици

Рускините много харесват Слънчака.

Откажи
Киро морския
преди 3 седмици

За Слънчев бряг важи поговорката - Бог дал, Бог взел. Дал е природа, дълга , равна и широка плажна ивица със златист пясък, чисто синьо море, много слънце, чист планински въздух, мек климат Взел е акъла, инициативноста и трудолюбието на живеещите в това райско кътче чиято цел е само да печелят от природните дадености. Смешни ламаринени бараки по крайбрежната алея, по която се разхождат бездомни кучета и котки . Уж алеята е пешеходна зона, но по всяко време може да те връхлети велосипедист, мотоциклетист или пийнал циганин с тритонетка. За колите зареждащи баражите да не говорим те са господари на алеята от сутрин до вечер без ограничение. Боклучарката като по правило минава около обяд когато алеята е пълна с отиващи или връщащи се от плажа. Тоалетни има, ама са платени и мръсни.

Откажи
Патриот
преди 3 седмици

Да не дава Дедо Господ. Щом Слънчев бряг стаба един от нсй хубавите плажове в света нещата съвсем са се омотали. Черноморието е един мутренски к.. ф каквато е целата държава. Точат ф. шките и хлора във водата за сини плажове говорат. Вече дори попчета не кълват на морето.

Откажи