Българската Коледа събра над 1 милион лева

Българската Коледа събра над 1 милион лева | StandartNews.com

В тазгодишното издание на Българската Коледа събраните пари ще бъдат използвани за лечение на деца със сърдечни малформации. Традиционно са се включили много индивидуални дарители, училища и обществени личности. Събраната сума тази година е 1 336 500 лв.

Екатерина Захариева посочи, че всяка година искат да се фокусират и върху закупуването на техника и апаратура за университетските болници. "Защото истината е, че това са болниците, в които се извършват тези операции. Много често те са по една в България. Имаме чудесни лекари и специалисти, но за съжаление състоянието на апаратурата и техниката наистина е плачевно. Имаме лекари, които могат да извършват операциите тук, но липсва техниката, която е необходима да се извърши"

Постъпили над 390 заявления за подпомагане на деца, като най-големият процент отново е рехабилитация. Ще продължим да помагаме на децата, които не са свързани с тази тема. Неслучайно споменах рехабилитация, скъпо струващото медикаментозно лечение на редки заболявания, уточни Захариева.

Към родителите на деца, които искат да попълнят заявление за помощ цялата необходима информация е на сайта на Българската Коледа, ако нещо не е ясно нашите колеги, които работят тук са на постоянно разположение", увери Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай