Българка опита да продаде бебето си за 8000 евро

Българка опита да продаде бебето си за 8000 евро | StandartNews.com

Атина. Българка се е опитала да продаде новороденото си бебе за 8000 евро в Гърция. Полицията обаче е осуетила трафика, тъй като евентуалните купувачи всъщност са били полицаи под прикритие.

Те се представили за бездетна двойка, търсеща нелегално осиновяване, предаде сайтът Greekreporter.

Полицията влязла в контакт с майката чрез нотариус и педиатър. Срещата и арестът се състояли в детска клиника в град Трикала в северната част на страната.

Лекар, който бил съучастник в престъплението, също е бил арестуван. Нотариусът се разпитва, за да се установи неговата роля в случая.

Гръцките медии поясняват, че незаконното осиновяване и трафикът на бебета са процъфтяващ и много печеливш бизнес в Гърция. В страната раждаемостта е на ниско ниво, а официалните процедури по осиновяване са изключително бавни.

Според Министерството на правосъдието на Гърция има десетки висящи дела за търговия с малолетни и незаконно осиновяване. В тях са замесени много лекари и частни клиники.

Разследванията на подобни случаи придобиха по-висока степен на важност след намирането на синеоката Мария в ромски лагер в централна Гърция, станала известна като Русият ангел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай