Автобусът, в който се пускат само възрожденски песни

Автобусът, в който се пускат само възрожденски песни | StandartNews.com

Шофьор на автобус №120 на столичния градски транспорт пуска само възрожденски песни на своите пътници. Илия Ранев, който работи на този пост от 28 години, опровергава схващането, че шофьорите на автобусите слушат чалга, съобщава бТВ.

„Тази работа действително не е само тежка, като физическа не е да се каже тежка, но психически тежка. Натоварено е много, даже претоварено. Движението е съвсем друго, не е като преди години. Колите стават повече, участниците в движението още повече и шофьорите, като са с купени документи повечето от тях, се получават инциденти. Аз не се занимавам с политика и не ме интересува политиката. За обща култура преглеждам новините, ако имам време.", споделя Илия.

Мъжът милее за всичко родно. Затова и автобусът му се познава отдалече- има голямо българско знаме, което стои над първата врата. Един истински българин трябва да познава българското знаме и да го носи в сърцето си. А музиката – тя е радост за ухото и сърцето, изтъква Илия.

Много хора, които се возят с въпросния автобус, плачат като чуят хубавите възрожденски песни. „От щастие плачат. Понеже много рядко са слушали такива песни, те са ги слушали, но не на обществено място, и то в автобус. Понякога са учудени как може народна музика да се слуша. Те са учудени и от щастие плачат хората. Жадуват така да се каже за българска музика", разказва Илия.

„Всички песни, които са български народни песни и са написани от народа и се пеят от народа за мене са любими и са еднакви. Няма по-хубава няма по-лоша. Щом е българско значи е истинско. Хората сами желаят да се пускат такива песни. Постоянно споделят. Желаят това постоянно да се чува и да се слуша", допълва Илия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай