Авария по време на производството е вероятната причина за взрива в Мъглиж

Авария по време на производството е вероятната причина за взрива в Мъглиж | StandartNews.com

Авария по време на производствения процес е вероятната причина за взрива в предприятието "Балиста" в Мъглиж. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пристига на мястото на инцидента.

Крайните данни ще ги дадат разследващите органи на база съответните експертизи. Допускам, че става дума за грешка в технологичния процес, без да се ангажирам с конкретно становище, обясни той.

Мигновена е била реакцията на всички служби, които са се отзовали на мястото на взрива и е било предотвратено по-нататъшното му развитие, коментира Лазаров. 

По-рано той каза, че в завода е имало две проверки, но те не са установили нарушения. Лазаров изтъкна, че следва да бъдат проверени контролните органи.

Шефът на мъглижкия завод е от 20 години в бранша, съобщи бТВ и уточни, че фирмата е основана на 19 май 2004 г. От основаването си се занимава с пиротехника, част от продукцията й се изнася в Канада. До момента не е имало инцидент в неин цех.

Припомняме, че при взрива загина един човек, а други трима са ранени. Той е бил толкова силен, че е разрушил част от цеха. Националната следствена служба поема разследването за взрива, което е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай