Астрален близнак на Бойко Борисов управлява Стара Загора

Астрален близнак на Бойко Борисов управлява Стара Загора | StandartNews.com

Не мисля да усвоявам рутината на администратор, казва губернаторът
Георги Ранов тренирал самбо, нелепа контузия го отказала от футбола

Нямам рутината на администратор и не мисля да я усвоявам. Това признава новият областен управител на Стара Загора Георги Ранов.

"Искам да бъда повече в общините, в институциите, сред предприемачите и хората, които имат нужда от подкрепа на държавата", обяснява мотивите си губернаторът от Реформаторския блок. Той е в СДС от зората на демокрацията, а от 4 години е общински лидер на синята партия и зам.-шеф на областното ръководство. За разлика от много хора, Ранов няма опасения за стабилността както на Реформаторския блок, така и на управляващата коалиция. "Дискусиите са нещо нормално за демократичните правила, важното е, че по места работим като един екип", аргументира се той.

56-годишният губернатор е роден на 13 юни. Астрален близнак е с премиера Бойко Борисов, който празнува рожден ден на същата дата. И като министър-председателя е запален фен на бойните спортове. "Като ученик тренирах самбо при покойния Недьо Ранчев, който създаде първия клуб по този непознат тогава спорт в Стара Загора", посочва Георги. За съжаление след това в университета той не продължава заниманията си, но запазва увлечението си по този мъжки спорт. "От 10-15 години съм републикански съдия по самбо, само тази година пропуснах да съдийствам на състезания и турнири поради многото политически ангажименти", обяснява Ранов. В юношеските си години той е в плен и на "Цар Футбол", дори тренира в юношите на "Берое", заедно с Георги Димитров - Джеки. С него са съученици в старозагорското школо "Ив. Вазов". "Бяхме непробиваем тандем, той в центъра на отбраната, а аз пред него като опорен халф", припомня си с носталгия губернаторът. Една нелепа контузия го отказала завинаги от мечтите за големия футбол. За сметка на това неговият приятел Джеки прави шеметна кариера в ЦСКА, капитан е и на националния отбор. И сега, когато му остане свободен уикенд, Георги играе с удоволствие мач с приятели. Често обличаше зелената фланелка и на общинския тим по футбол. В досегашната си професионална кариера Георги Ранов никога не е седял на бюро. Преди казармата работи 5-6 години в тогавашния Азотноторов завод. След завършване на Минногеоложкия университет, специалност електротехника, започва работа в комплекса "Марица-изток". Навърта повече от 20 години стаж в рудник "Трояново-3" на различни позиции - от дежурен инженер до началник смяна и зам.-началник на участък. В професионалния си портфейл Ранов има и двегодишна специализация по бизнес управление и мениджмънт във вуза, който е завършил. Със съпругата си Диана се гордеят с двете си дъщери. Надежда завършва магистърската си програма по финанси и счетоводство в Париж и идва с дългогодишния си френски приятел. По-малката, Яница, е с диплома по международни отношения от УНСС. Сега работи в канадска фирма и завършва магистратурата си по вътрешна и международна сигурност в НБУ. Георги и Диана очакват любимите си момичета у дома за Коледа. Сигурно е, че първата празнична наздравица ще бъде за успеха на татко им на новия пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай