Асансьор с осем души пропадна в бизнес сграда във Варна

Асансьор с осем души пропадна в бизнес сграда във Варна | StandartNews.com

Една жена е пострадала

Варна. Асансьор с осем души в него е пропаднал два етажа, преди да сработи спирачният механизъм. Инцидентът е станал в бизнес сграда на улица "Никола Вапцаров" във Варна вчера, съобщи БНТ.

Кабината е започнала да пропада преди да достигне петия етаж и е спряла между втория и третия, когато се е задействал клиновият механизъм. Екип на фирмата е повикан веднага, а хората са извадени с помощта на работещи в офисите.

"Много голям шум беше. И после дойдоха техниците от "Лифтком" и ги спасиха хората. Изкарахме ги. Донесох им столче. Една жена само пострада, много лошо си удари главата", разказа свидетел.

Асансьорът е монтиран през 2007 г. и го поддържа го една и съща фирма. Управителят Бисер Колев заяви, че най-вероятно инцидентът е причинен от повреда в честотния регулатор, а спирачките са сработили както трябва. Асансьорът ще бъде тестван с тежести от един тон, докато се изясни точната причина.

Асансьорът редовно минава технически прегледи и досега не е имало инциденти с него, съобщиха от фирмата, която го поддържа. Той ще бъде тестван с тежести и няма да бъде пуснат преди да се изясни причината за инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай