Арт водолеи вдигат купони

Хайго празнува 60, Митко Щерев се почерпи с роман

Арт водолеи вдигат купони | StandartNews.com

Петима изявени арт водолеи празнуват рожден ден на 28 януари. Най-еуфоричен е Хайгашот Агасян, който триумфално чуква 60. Страхотният музикант и чаровник събира приятели на трапеза в столична кръчма. Хайго със сигурност ще седне зад рояла, за да напълни душата и очите на компанията с уникални емоции. Той е артист, който не се страхува от чувствата си - нито на своите, нито на останалите. Агасян е прочут с това, че няма врагове. А аверите му ще докажат, че го обичат на 20 март, когато е големият му концерт в зала "България". За него микрофона ще хванат звездите от цялата гилдия - вероятно без пари. В шоуто ще участват и много деца - Хайго е сътворил доста хитове за малчугани и тийнейджъри. Няма съмнение, че и Недялко Йорданов, старият боен другар, ще има главна роля в зрелището. Защото не е възможно да не прозвучи един от най-трогващите химни на родната поп култура - "Не остарявай, любов", с великата музика на Михаил Белчев. "Добри познати" по лириката на Блага Димитрова е другият вечен шлагер в кариерата на Хайго и на нашенската сцена.

Варненецът Хайгашот

никога не дели българското и арменското в себе си

Умее да се радва на слънцето, малките жестове и големите преживявания - вкъщи и в изкуството. Жена му Мари е неговата вечна муза и опора в живота.

"Няма нищо по-важно от любовта", категоричен е той. И досега целува ръка на Наталия Стоянова, дамата, запознала го със съпругата му в Младежкия театър. Хайго неотдавна беше с Вежди Рашидов в Армения и тъкмо там те и останалите се обединиха около уникалната мъдрост: "Крайно време е добрите хора да се обединят, защото лошите отдавна го направиха". "Никога човек да не губи човешкото у себе си", е неписаният му девиз.

Митко Щерев се почерпи с романа "Гостенка от Космоса" в навечерието на 28 януари. Големият композитор сподели, че сюжетът отдавна провокира въображението му - чак му се присънвали глави от сюжети. Той толкова се нахъсал, че

сам платил масрафа по акцията

за скромния тираж от 300 копия. Според Митко историята си е живо кино и той се кани да убеждава в това прочутата режисьорка на тематични ленти Мариана Евстатиева-Биолчева.

В историята са намесени малчугани и извънземни. След като се стига до бурни отношения между тях, стартират забавните приключения.

Митко Щерев, който бе обявен за композитор номер 1 на филмова музика, често е във фокуса на арт интригите. След сагата му с Лили Иванова за авторските права на прекрасните хитове, изпети от нея, сега май започва спор с Денис, чиято банда "Ахат" някога не успяла да удовлетвори високата летва на Митко. Щерев обаче обяснява, че всъщност той не одобрил нито Денис, нито барабаниста му на прослушване. Те се явили на кастинг, за да хукнат по турнета с култовата "Диана експрес". Щерев би могъл да влезе и във философска схватка с кинаджиите, защото има претенции към тях - твърди, че е абсурдно да се правят сериали и филми, копирани от холивудските. Артистът е категоричен

няма нужда се открива топлата вода

Бунтарят - баща на три дъщери, които го направиха и щастлив дядо, винаги говори това, което мисли. "Това е свободата", не се колебае той. Затова и надигна глас срещу "Евровизия" - но не срещу Софи Маринова, а в името на принципите.

Как ще полее рождения си ден Георги Христов, знаят само най-близките му авери и роднини. Жоро никога не бие тъпана. Като нищо може да замине и за Ерусалим, за да запали свещ за личния си празник.

Поп асът е бил 12 пъти на Божи гроб

Ако остане вкъщи, може би ще кани в къщата си във Волуяк, която събира до 100 души на парти. Миналата година пък изпълнителят на хита "Черно и бяло" реши да смени обстановката и тръгна на екзотична разходка.

Георги Христов, чието име се свързва със сложни за повечето му колеги понятия като професионализъм, изисканост, стил и престиж, не обича да прави равносметки. "Нещата в живота се сменят като сезоните. Но човек е длъжен да има силен характер и да продължава напред, независимо от това, което му се случва. Трябва да живеем, да се усмихваме и да се стараем да бъдем добри. Обичам да пожелавам на себе си, на приятелите ми, на семейството ми, на враговете ми здраве. От това няма нищо по-хубаво. Когато човек е здрав, всичко може да постигне. Другото е безсмислено", признава звездата.

Миналата година Жоро отбеляза 30 години кариера на сцената. Тогава разказваше, че и той е имал премеждия. Веднъж се препънал в колона и политнал. Било точно докато пеел "Чудак". Публиката реагирала бързо, подхванала го и омекотила удара. "Преди години излязох с голяма рана на крака", беше върнал лентата певецът. Получил я още на първия концерт от турнето си, но продължил двуседмичната обиколка. Тогава Роси Кирилова и Боян Иванов решили да го лекуват с йод, което пък причинило изгаряния трета степен.

Тодор Трайчев също е в компанията. Напоследък не се появява често на арт събития, защото

се е отдал на кариерата на дъщеря си Теодора

която пее, свири, танцува и актьорства. Може би е убеден, че тя ще достигне неговата някогашна слава. В апогея на соца дуетът на Тодор и Марияна Трайчеви беше наистина впечатляващ, а тогава те изпяха евъргрийни, недостигнати като мелодика и досега. Двамата избягаха от България и се установиха в САЩ. По-късно се разведоха, а след това той се прибра в родината. В зората на демокрацията Трайчев започна да произвежда шкембето "Топъл Тоди", но се отказа. Все пак като артист е много по-убедителен, отколкото като бизнесмен.

Лара Златарева малко преди да гръмне шампанското за 28 януари, ще черпи в Нова телевизия "на прощаване". Готината актриса, която от най-ранна детска възраст се изявява като отлична водеща, отива в TV7. Това обаче съвсем не означава, че няма да запази приятелството си с Гала и екипа й. Лара винаги си пожелава здраве и късмет. Двете й дъщери са страхотни нейни наследнички - темпераменти и артистични. Съпругът й Веско обаче се чувства отлично в женското царство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай