Арестуваха Янко Станев докато купува гласове

Арестуваха Янко Станев докато купува гласове | StandartNews.com

Варна. Янко Станев е арестуван във Варна заедно с още десет души за директно участие в купуване на гласове. По неофициална информация, задържането е станало в квартал "Владиславово", където живеят много роми.

От МВР нито потвърдиха, нито отрекоха за агенция Стнадарт Нюз информацията. При позвъняване на личния телефон на Станев се обади друго лице. На въпрос вярно ли е, че е арестуван, връзката веднага бе прекратена.

Арестът е точно в деня за размисъл преди утрешния балотаж за избор на кмет на града. Не е изключено Янев само да е призован за разпит в полицията.

Станев е зам.-шеф на Общинския съвет във Варна, председател на финансовата комисия в местния парламент и член на здравната и социалната постоянни комисии.

На частичните избори за кмет в неделя около 290 000 са хората с право на глас. Своя вот те ще могат да упражнят в 391 секции. До балотаж стигнаха независимият Христо Бозов, подкрепен от БСП и Движение България на гражданите, и издигнатият от ГЕРБ - Иван Портних. Днес в черноморската ни столица е обявен ден за размисъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай