Арестуваха Бисер Петното и още 13

Арестуваха Бисер Петното и още 13 | StandartNews.com

София. Полицията задържа русенския бизнесмен Бисер Миланов с прякор Петното и още 13 души в градинката край Народното събрание заради провокация по време на сутрешния протест в четвъртък. Миланов и хората му са се спречкали с други протестиращи, след което е възникнал инцидент с полицията, която се опитала да ги разтърве.

Миланов, който е известен крими герой, и е лежал общо около 9 години в затвора, е започнал да обижда полицаите и да ги псува. Част от хората му от движение "Свобода", които изпълняват и функциите на негови гардове, също са се намесили в спора. Това е наложило намесата на отряд от специализираните полицейски сили, които са използвали помощни средства и белезници, за да обезвредят Петното и хората му. Те са накарани да легнат по очи на земята, закопчани са с белезници и са отведени в Пето районно управление на МВР. Екшънът обаче не приключил дотук, защото в самото районно Петното отново започнал да се разправя с полицаите, заплашвал ги с уволнение, наричал ги национални предатели и се спречкал лично с шефа на районното. Това наложило 24-часовия му арест.

Петното и хората му са известни от началото на протестите от юни месец с провокативните си действия. Самите те твърдят, че искат да изчистят всичко от държавата и да вземат властта. Независимо от това, че са в картотеката на МВР и постоянно биват спирани и проверявани по площадите в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай