АПИ предупреждава за опасност от нови свлачища

АПИ предупреждава за опасност от нови свлачища | StandartNews.com

Шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската пътна мрежа в планинските райони, да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата, снеготопенето и очакваните нови валежи има опасност от срутища и свличане на земна маса.

От АПИ съобщават, че във всички областни пътни управления са осигурени аварийни екипи, които да възстановят проходимостта на пътищата в максимално кратък срок.

Шофьорите, на които през събота и неделя им предстои пътуване в планинските райони на областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и София е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения и указания на „Пътна полиция".

Прогнозата за следващите дни на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН е за превалявания от сняг по високите части, а в сутрешните часове по високите полета на Западна България на дъжд и сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай