Апаши отнесли 9-те куршума край мола (ОБЗОР)

Апаши отнесли 9-те куршума край мола (ОБЗОР) | StandartNews.com

Арест за гарда Ивайло Младенов, грозят го до 10 г. затвор

Охранители на Алексей Петров сигнализирали на 112 за стрелбата

Ивайло Младенов е охранителят, гърмял по двама апаши на бул. "Черни връх" в понеделник вечер. Днес Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишния мъж. Маринов е обвинен за това, че чрез огнестрелно оръжие, умишлено и по начин, опасен за живота на мнозина, е причинил на повече от едно лице средни телесни повреди, изразяващи се в трайно затруднение движението на долен крайник. От прокуратурата съобщават, че за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 г. Простреляните край мола - 19-годишният Григор Илиев и 30-годишният Марио Петров, се лекуват във ВМА и "Пирогов". И двамата са стари познайници на полицията - криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда. Прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия Младенов до 10 декември, когато ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

9 куршума е изстрелял Ивайло Младенов срещу Григор и Марио. Това разкриха пред "Стандарт" разследващи случая. Пукотевицата стана малко преди 18 часа в понеделник. Оказа се, че неволни свидетели на стрелбата са били и част от гардовете на Алексей Петров, който живее малко по-нагоре от мястото на инцидента. Според служителите в близките търговски обекти, именно охранителите на Петров са подали сигнал на 112 в 17,45 часа. Това е и причината да тръгне слух, че куршумите са били насочена срещу или от хора на бившия съветник в ДАНС. Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов обаче категорично отрече да имат данни за връзка на простреляните с Петров.
Оказа се, че ранените са дребни бандити. От МВР обясниха, че Марио Петров и Григор Илиев имат множество регистрации за различни видове кражби, включително и противозаконно отнемане на автомобили. Те се спречкали с охранител, който вардел външния периметър на офисите на бул. "Черни връх".

Мъжът е бивш служител на МВР

разкриха източници от разследването. Той е направил пълни самопризнания, като е обяснил, че е бил провокиран да стреля. Двамата пострадали пък са разказали пред разследващите, че просто чакали на булеварда да ги вземе техен приятел с кола. В това време охранителят минал покрай тях, видели му се съмнителни. При опитите да разговаря с тях мъжете му отвръщали грубо. Помежду им възникнало пререкание. Гардът налетял на единия и го ударил няколко пъти, но след това двамата отвърнали, което накарало пазачът да извади пистолета си. Марио и Григор хукнали да бягат, а охранителят произвел изстрели срещу тях, като ги целел в краката. На мястото бяха открити 9 гилзи. През това време пристигнал с кола и приятелят на двамата, който по непотвърдена информация се казва Любомир. Хора от близките офиси първоначално помислили, че някакви деца хвърлят пиратки, но после видели двамата мъже да се търкалят в локви кръв. Те се опитвали да извадят телефони, за да потърсят помощ, но охранителят около тях не им позволявал. Все пак хората от околните офиси успели да окажат първа помощ на пострадалите,

за да не им изтече кръвта, докато дойде линейката

Самият стрелец стоял безмълвен, а щом негов колега се приближил да попита какво се е случило, само отвърнал: "Нищо не е станало". Минути по-късно униформените го отвели към кабинката на охраната в близка автокъща, където е давал показания. До този момент по делото са назначени две съдебно-медицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествие и са разпитани очевидци на инцидента. Разследването продължава в законния 2-месечен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай