Английски ММА боец вилня в Слънчев бряг с мотокар, нападна полицаи

Английски ММА боец вилня в Слънчев бряг с мотокар, нападна полицаи | StandartNews.com

Потроши две коли след гонка, рани полицай и се барикадира въоръжен с ножове в бензиностанция

Английски ММА-боец спретна невиждан екшън в Слънчев бряг и вдигна на крак полицията. 26-годишният Джон Кери, който пристигнал на почивка като турист откраднал мотокар, трошил наред врати и коли, после нападнал полицаи, вадил ножове и се държал опасно агресивно. Към момента няма логично обяснение за неадекватното състояние, в което изпаднал. Предполага се, че е възможно да е бил под въздействие на опиати, но резултатите от кръвните проби все още не са готови. Двайсет полицаи и пожарникари са го преследвали в курорта в продължение на три часа и половина.

Зверският екшън започнал малко преди полунощ, когато от складовата база на фирма "ММ Комерс" се оплакали, че е откраднат мотокар. Пристигналите на място полицаи не повярвали на очите си. Те заварили портала разбит, а гардовете им разказали, че непознат мъж влетял в склада, качил се на мотокар и разбил с него двете метални двукрили врати, след което излетял като торпедо на пътя Бургас – Варна. Без да губят време, униформените повикали подкрепление и хукнали да гонят крадеца. засекли го близо до аквапарка в курорта. Когато пуснали сирената и се опитали да го спрат, той натиснал педала на мотокара и хукнал да бяга. последвала зрелищна гонка, в която беглецът катастрофирал два пъти. На едно от кръстовищата той налетял с мотокара върху лек автомобил "Форд Транзит", като перфорирал колата с "вилиците" на три места от ляво. Дал заден ход и отново се изплъзнал, но след няколко километра нанизал втора кола БМВ. Вилиците на мотокара я пробили по същия начин, като я повдигнали на 40 см от земята.

Машината се заклещила и гаменът я зарязал, като продължил да бяга. Минути по-късно униформените настигнали британеца и се опитали да го задържат. Той обаче ги посрещнал с дълъг стоманен гаечен ключ. Започнал да го размахва, като се опитвал да го стовари върху главите им. След като не успял да ги нарани, изведнъж насочил агресията към себе си. Започнал да се блъска с гаечния ключ в главата и гърдите, и след като се самобичувал отново хукнал да бяга. Гонката продължила из целия комплекс. На помощ пристигнали още няколко патрула, които безуспешно се опитвали да арестуват пощурелия чужденец. Няколко пъти полицаите го настигали, но превъртелият турист вадел тежкия гаечен ключ и тръгвал в атака срещу тях. При поредната схватка до ресторант "Каручката", той успял да цапардоса един от полицаите тежката стомана в лакета и пръстите и отново хукнал. Униформените го предупредили, че ще стрелят и изпратили срещу него няколко залпа със стоп-патрони. Улучили го в краката и тялото, но гумените куршуми се оказали безсилни пред якия ММА-боец.

Той изобщо не се спрял, продължил да бяга, да се държи агресивно и неадекватно. Хукнал в посока към Несебър и след около 500 метра се насочил към бензиностанция "OMV". При влизането си в бензиностанцията мъжа взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол и започнал да ги хвърля срещу полицаите. полицаите прекратили временно акцията и се заели да спасяват трите касиерки, които били на смяна. Отвлекли вниманието на нападателя, като го напръскали с прахов пожарогасител, а през това време успели да изведат жените от бензиностанцията. Когато разбрал, че е сам и обграден, агресивният британец претършувал кухнята и след минута изскочил въоръжен с по един нож във всяка ръка, готов да коли наред. "Имаше реална опасност този човек за заколи някого. Изглеждаше като ранено животно и с действията си показваше се че няма да се предаде", разказа очевидец на екшъна. Критичната ситуация е овладяна едва след като на място пристигат двата отряда от Специализираните полицейски сили. Спецполицаите обградили от всички страни бензиностанцията и атакували внезапно в пълно бойно снаряжение.

При арестуването е използвана сериозна физическа сила. Дори и след като се озовал проснат на земята, британецът продължил да буйства и да се опитва да нарани униформените. За да бъде усмирен се наложило да му сложат пет чифта белезници. Полицаите преценили, че заради нараняванията които е получил и заради неадекватното му състояние има нужда от медицинска помощ. Затова вместо в ареста, го отвели в бургаската болница. ММА-боецът е бил закован към болничното легло с белезници за двете ръце и краката, докато лекарите обработват раните му. В момента той продължава да е закопчан с белезниците и поставен под полицейска охрана в болницата.

"Констатирано е, че нападателят е английския гражданин – Джон Кери, 26 годишен от Кембридж, пристигнал в България на 21.09.т.г., като организиран турист. Първоначално отседнал в х-л "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в х-л "Астория". Установено е, че Джон Кери бил активен спортист, трениращ за ММА боеве", съобщиха от полицията. От болницата уточниха, че му е взета кръв за химичен анализ, за да се установи дали неадекватното му състояние е провокирано от употреба на наркотични или други упойващи вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай