Англичани рекламират резервата "Сребърна"

Англичани рекламират резервата "Сребърна" | StandartNews.com

Британско семейство, живеещо у нас, направи нетрадиционна реклама на резервата "Сребърна". Англичаните били пленени от нашата природа и решили да превърнат дома си в център за туристи. В него посетителите могат да се информират за езерото и да научат интересни подробности за флората и фауната около него, съобщава Нова тв.

Майк и Джери идват в България преди осем години. И двамата харесали природата около езерото Сребърна и решили, че трябва да заживеят близо до това прекрасно място. По-късно семейство Блек разбира, че местният музей не работи много туристи остават разочаровани от своята обиколка, защото няма гидове. Това ги кара да отворят центъра в дома си.

„Целта ни е да рекламираме природното богатство не само на Сребърна, но и птичето богатство в Бургас, Шабла, Русенки Лом", каза Майк Блек.

По-късно британците наемат майстори на графити, които да направят уникални рисунки по стените на центъра. Те показват красотата на "Сребърна" и същевременно превръщат къщата им в още по-колоритна.

„Идеята е да се акцентира на биоразнообразието тук, на езерото Сребърна", обясни пред Нова художникът Венцислав Йосифов.

„Колкото повече хора посетят информационния център и останалите природни забележителности, толкова възможността да повлияем върху отношението на политиците и техните решения за опазване на околната среда е по-голямо", казва още Майк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай