Аналоговият президент

Тръмп не харесва модерните технологии

Аналоговият президент | StandartNews.com

Собственият му самолет е произведен през 1991 г. 

"Той не обича електронните писма, компютрите и алтернативните източници на енергия. Доналд Тръмп копнее за аналоговия век", пише швейцарското издание Tages-Anzeiger.

"Тръмп не харесва много модерните технологии", казва журналистът Мартин Килиан. "Американският президент обича простите решения и вярва в доказани рецепти, за което и критикува Boeing 737 Max 8 след скорошната катастрофа в Етиопия. "Самолетите станаха твърде сложни, за да се лети на тях", пише той в своя Twitter."

"Такава реакция не е изключение за него: Тръмп е аналогов президент, който предпочита хартията пред алгоритмите", посочва журналистът. "Тъй като той отказва да работи с компютри, неговите асистенти носят със себе си купища хартия. „Бъди кратък“ е техният девиз, тъй като Тръмп не обича да чете.“

Още през декември 2016 г. новоизбраният президент обяснява дълбоката си антипатия към компютрите: „Те направиха живота много труден за хората", казва той тогава. "Имаме скорост и много други неща, но нямаме сигурност", добавя Тръмп. "В същото време", отбелязва Килиан, "Тръмп като кандидат за президент е извлякъл изгода от „ненадеждността“ на компютърния век, след като електронните съобщения на демократите са хакнати и публикувани от Wikileaks по време на предизборната му кампания през 2016 г."

По думите на Доналд Тръмп "без имейли се живее по-леко точно както и със стената“, поради което и отказва да използва дронове, за да контролира границата между Съединените щати и Мексико. „Той не обича микрочипове, а бетон", се казва в статията.

В същото време в един от своите туитове пише, че разбира високите технологии "по-добре от всички останали". Ето защо не иска да се отказва от обикновените електроцентрали. "Ако вятърът спре да духа, електричеството ще изчезне", казва той наскоро на конференция. "Скъпа, вятър ли духа днес? Бих искал да гледам телевизия", имитира Тръмп човек, седнал пред телевизора.

В самолетите Тръмп също разчита на познатото. "Той възхвалява собствения си Boeing 757 въпреки факта, че е произведен през 1991 г. и за пръв път е използван от датската авиокомпания, а след това от милиардера на Microsoft Пол Алън. „При Тръмп – пише Tages- Anzeiger в заключение - остарелият самолет придоби нов живот, получавайки позлатени кранове и изискани кожени седалки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай