АМ "Тракия": Aлтернативен маршрут на 61 км и инцидент на 276 км

На местопроизшествието се извършва оглед за изясняване на случая.

АМ "Тракия": Aлтернативен маршрут на 61 км и инцидент на 276 км | StandartNews.com

Пазарджик. Поради започналите строително-монтажни работи при виадукт „Вършилата" - км 61+327, и при с. Церово - км 67+027, от автомагистрала „Тракия", освен по автомагистралата, където е въведена временна организация на движението в ляво платно двупосочно, шофьорите могат да ползват и алтернативен маршрут. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

В посока София - Пловдив алтернативният маршрут е:

- отклоняване от АМ „Тракия" при пътен възел „Мирово" - по главен път I-8 София – Пловдив и се преминава през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември отклоняване по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Калугерово" и включване в АМ „Тракия".

В посока Пловдив – София алтернативният маршрут е:

- отклоняване при пътен възел „Калугерово" по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. При Септември се отбива по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово" и включване в АМ „Тракия".

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти. Необходимо е водачите да спазват указанията на контролните органи, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция.

Ямбол. Поради възникнал пътен инцидент на автомагистрала "Тракия", в участъка около 276 км, е затруднено движението в платното Бургас - София, съобщиха от ОД МВР Ямбол.

На място има полицейски екипи, които подпомагат движението, извършващо се само в една лента. На местопроизшествието се извършва оглед за изясняване на случая. Самокатастрофирал е пловдивски джип, управляван от 30-годишен мъж. Жена и дете, пътници в автомобила са откарани за оказване на помощ от екипи на ЦСМП – Ямбол.

Бебето, пострадало при катастрофата на магистрала „Тракия" край Ямбол, няма и годинка, съобщи регионалният говорител на МВР Татяна Павлова. То е с натъртвания и охлузвания по тялото. Майка му е с черепно- мозъчна травма. И на двамата ще бъдат направени допълнителни изследвания и рентгенови снимки за изясняване на състоянието.

Мъжът, който е обърнал джипа, в който са пътували пострадалите, не е наранен и е останал на мястото на инцидента с разследващите полицаи. На местопроизшествието се извършва оглед за изясняване на случая. 

Към 17 часа остава затруднено движението на моторни превозни средства на автомагистрала „Тракия" при км 276 в посока Бургас – София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай