Ализе продължава да е любимият производител на прежда в България

Още преди 30 години бе доказано, че плетеното е от едно от най-полезните хобита

Ализе продължава да е любимият производител на прежда в България | StandartNews.com

Ако смятате, че плетенето е отживелица, трябва да ви кажем, че сте в голяма грешка. Всъщност, напоследък у нас това е любимо хоби не само на нашите баби, но и на много млади момичета от всички кътчета на страната. Плетенето от векове наред се е смятало за едно страхотно занимание, което освен че ражда красота, е и изключително полезно, защото ни дава топли, качествени и хубави дрехи, аксесоари и дори принадлежности за дома и за детските игри.

Нещо повече, още преди 30 години бе доказано, че плетеното е от едно от най-полезните хобита, познати някога на човечеството. Според психиатрите и специалистите в сферата на заболявания, свързани с нервната система, плетенето успокоява, съсредоточава и дори може да подобрява редица психологически и емоционални състояния. Други учени твърдят, че според проучвания, плетенето развива много силни човешки качества като търпението, креативността, възможността за концентрация и последователност в действията.

Плетат ли дамите в България?

Абсолютно да! Търговците и доставчиците на прежда у нас дори забелязват ръст в продажбите на стоки и аксесоари за това хоби. Нещо повече, много производители на дрехи за зимата твърдят, че днес е по-модерно, по-желано и по-стойностно да си закупим ръчно изплетен пуловер пред този създаден по машинен модел. Плетенето набра скорост сред занаятчиите и от гилдията твърдят, че все повече млади дами се отдават с голяма любов и желание в заниманието. Дългогодишни „плетачки“ със собствени ателиета и модни марки твърдят, че продължителната изолация у дома по принцип събуди желанието за креативна дейност с ръцете у много млади хора. Част от дамите избраха именно плетенето и с голяма любов и амбиция плетат вече не само за удоволствие, но и за децата си, за да имат с какво да се топлят през студените зимни дни.

С каква прежда плетат дамите в България?

Разбира се, за разлика от времето, когато плетенето беше топ хоби сред жените, днес почитателките на това занимание се радват на много по-голям избор от прежди. В страната има десетки физически магазини, от които можете да си закупите и прежда, и аксесоари за плетене, включително и готови модели и шаблони, по които да се научите на това типично женско изкуство. В интернет има не малко магазини за прежда и то със страхотно богат асортимент, в който попадат както български производители на прежда, така и чуждестранни. Що се касае до конкретните данни за нагласите на нашенките към наличните модели и марки прежди, категоричен фаворит в сектора продължава да е преждата Ализе.

Прежда Ализе – защо почитателките на плетенето единодушно я посочват като тотален фаворит?

Ализе е името на един от най-известните производители на прежди. Става въпрос за изцяло турска марка. Прежда Ализе на практика представлява изключително богата колекция от разнообразни по вид, но винаги с максимално най-високото възможно качество, видове прежди. Основана в средата на 80-те години на миналия век компанията за прежди от Турция продължава да печели доверието на своите потребители не само в своята родина, но и у нас, а дори и по цяла Европа. За щастие, дамите в България, които обичат да плетат, са добре снабдени от няколко официални дистрибутори на прежда Ализе у нас!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай