Административно наказание за Станишев

Административно наказание за Станишев | StandartNews.com

София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а НК на народния представител Сергей Станишев.

Разследването за изчезналите доклади, които Алексей Петров предаде на тогавашния премиер Бойко Борисов, продължава четири години. Досега държавното обвинение три пъти вкара в съда предложение за освобождаване на Станишев от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, но съдът три пъти връща делото заради процесуални нарушения.

Днешното предложение на прокуратурата е мотивирано с факта, че обвиняемият не е осъждан и от деянието не са причинени имуществени вреди.

Тъй като обвиняемият не е осъждан и от деянието не са причинени имуществени вреди, приложението на чл. 78а НК е задължително, се казва в съобщението на прокуратурата. Сергей Станишев е обвинен за това, че в периода 04.11.2005г.-27.07.2009г. в гр. София е загубил седем документа с класифицирана информация (престъпление по чл. 358 ал.1 вр.чл.26 ал.1 НК).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай