Адемов: До 1200 лв. обезщетение за корабостроителите

Адемов: До 1200 лв. обезщетение за корабостроителите | StandartNews.com

Бургас. "Уволнените корабостроители могат да получат до 1200 лева обезщетение по Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодател", заяви след среща с уволнените работници в Бургас министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Адемов допълни, че това, което може да постигне министерството, е чрез структурите си и чрез регионалните управления за социално осигуряване да информира работниците и служителите от предприятието за техните възможности да получат обезщетения което може да се случи, след като съдът се произнесе по процедурата за несъстоятелност, предаде бТВ.

Процедурата е стартирала на 2-ри октомври и трябва да приключи в 3-месечен срок, а крайната дата е изтекла на 2-ри януари. По думите на Адемов обаче вероятно има основателна причина за забавяне на решението на съда.

Министърът добави още, че в корабостроителницата хората не са загубили своите социални права и 118 от тях вече се ползват от тях. Те са се записали в районното поделение за социално осигуряване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай