Адемов брани помощите за непълнолетни майки

Адемов брани помощите за непълнолетни майки | StandartNews.com

Заявените намерения на Ивайло Калфин са дискриминационни и противоконституционни. Това каза социалният министър от кабинета "Орешарски" д-р Хасан Адемов по повод на идеята на вицепремиера Ивайло Калфин за законови поправки с цел спиране на порочната практика на ранни раждания с цел получаване на социални помощи.

"Това е една сложна обществена система. Убедени сме, че тази система подлежи на реформиране", отбеляза Адемов, който е председател на социалната комисия в парламента. И допълни, че "ефектът от социалните трансфери не е достатъчно убедителен".

"Няма такива случаи, в които непълнолетни майки да посещават училище, за да имат възможност родителите им да получават месечни добавки за деца", каза още той. "Решението на проблема няма как да минава през дискриминационни мерки", заключи Адемов. Шефът на социалната комисия в парламента отбеляза, че ДПС няма как да подкрепи това явление "деца раждат деца". Но въпросът за подпомагането на семействата с деца да минава през конституционните норми и няма как да има ограничаване на права въз основа на възрастов принцип.

"860 хиляди са децата, които получават месечни помощи за деца от 1,5 милиона. От ДПС сме за съхраняване на солидарността в осигурителните системи. Ние сме "за" това всички български граждани да участват с осигурителни вноски така, както е записано в конституцията", каза още Адемов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай