Абрамович го закъса. Плаща сметката на Путин

Англия му взема най-милото

Абрамович го закъса. Плаща сметката на Путин | StandartNews.com

Роман Абрамович яко го закъса. Той ще е един от руските милиардерите, които ще платят най-солената сметка на агресията на Владимир Путин да нахлуе в Украйна.

Абрамович е косъм да изгуби всичко, които има в Англия - имението, футболния клуб "Челси" и всички активи. Плюс това получава и забрана да стъпва на Острова. Мярката е част от санкциите срещу Русия

The ​​Sun, позовавайки се на свои източници в службата за сигурност на Обединеното кралство, обяви, че на Роман Абрамович ще бъде забранено да живее в Обединеното кралство. Според изданието имиграционната служба е получила ясни инструкции да попречи на милиардера да се установи в страната.

Крис Брайънт, говорител на опозиционната Лейбъристка партия, предложи да конфискува активите на Абрамович, включително къщата му за 152 милиона британски лири, както и да лиши руския бизнесмен от собствеността върху лондонския футболен клуб Челси (Абрамович придоби Челси през 2003 г. - бел. ред.) .

Брайънт, позовавайки се на вътрешен циркуляр на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство, каза, че Абрамович е "свързан с руските власти".

Като част от руската стратегия на правителството на Нейно Величество за борба с незаконното финансиране и злонамерената дейност, Абрамович продължава да представлява интерес поради връзките си с руската държава и общественото му сдружение с корупционни дейности. Като такова правителството на Нейно Величество се фокусира върху това да гарантира, че лицата, свързани с незаконни финанси и злонамерени дейности, не могат да бъдат в Обединеното кралство.

По-рано британските власти наложиха санкции на Генадий Тимченко, Борис Ротенберг, Игор Ротенберг и др.

Припомняме, че през 2018 г. Роман Абрамович загуби инвеститорската си виза, която му позволи да живее в Обединеното кралство, но благодарение на израелското гражданство можеше да остане в Обединеното кралство до шест месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай