Шефът на БНБ събра пари за сираци на Ивановден

Иван Искров дари 8400 лв. на имения си ден

 Шефът на БНБ събра пари за сираци на Ивановден | StandartNews.com

Един от най-видните Ивановци в държавата - шефът на Българска народна банка Иван Искров, традиционно събра приятели и банкери на именния си ден. В Червения салон на банката да поздрави именника дойде финансовият елит на България. Почти всички шефове на кредитни институции и целият управителен съвет на централната банка изпиха по чаша вино за здравето на Искров. Гурме кетърингът включваше хапки от заешко и сърнешко месо, кралски скариди и други вкуснотии.

Извън бранша гости на празненството бяха председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров, Милен Велчев, Красимир Катев и Любомир Дацов - съответно ексфинансов министър и бивши негови заместници.

По традици вместо подаръци именникът призова да се даряват благотворително суми за деца в неравностойно положение. Събрани бяха над 8400 лв., два пъти повече от миналата година. Парите ще бъдат предоставени на фондация "Атанас Буров", която ще раздаде стипендии на сираци - деца на починали финансисти. Едно от условията е стипендиантите да имат успех не по-нисък от 4,50.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай