Камен Донев срещу волейболист и милионер

 Камен Донев срещу волейболист и милионер   | StandartNews.com

Гласуването на Дарик радио продължава до 14 януари

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов, един от най-успешните предприемачи у нас Ивайло Пенчев и режисьорът, драматург и актьор Камен Донев са тримата номинирани в конкурса "Мъж на годината 2015". Те събраха най-голям вот от членовете на едноименната академия, съставена от журналисти на Дарик радио, които организират конкурса за осма поредна година, след като купиха правата му от някогашното успешно списание "Клуб М". Успехите и качествата на Владо са познати далеч не само на феновете. "Той е Лили Иванова на българския волейбол - може да играе на още една олимпиада!", казва за Николов треньорът Пламен Константинов. Камен Донев е единственият бг артист, който успя да напълни "Арена Армеец" - със своя театрално-танцов спектакъл "Песни, танци и истории из Балканските земи за сватбите". 12 000 го аплодираха преди броени дни, още толкова ще го очакват и през май. Камен, който отдавна избра свободата и се измъкна от щата на държавните трупи, пълни без проблем по няколко пъти в годината и зала номер едно на НДК. Той, като типичен Овен, умее да дирижира участниците в неговите зрелища, в които стават все по-повече и все по-добри. Утре пък ще играе за 100-ен път в "Животът е прекрасен" на Морфов в Народния. Твърде интересен е и третият номиниран. Компанията на Пенчев за изкуствени стени за катерене се превърна в световен лидер и държи над 50 на сто пазарен дял в САЩ и Западна Европа.

Всеки, който желае, може да даде вота си за своя фаворит - на официалния сайт manoftheyear.bg. Гласуването ще продължи до 14 януари включително. И тази година в състезанието няма политик. Само с няколко точки разлика от челната тройка останаха треньорът на волейболните ни национали Пламен Константинов, параолимпиецът Михаил Христов и операторът Григор Кумитски, автор на лентите "Живи легенди" и "Чужденец", който тази година загина, за да спаси жена от мъртво вълнение в Черно море.

Сред номинираните се откроиха и кметът на Бургас Димитър Николов, алпинистът Боян Петров, който миналата година остана на второ място в класацията, бившият министър на правосъдието Христо Иванов. Още героични прояви намериха място в номинациите - като тези за Кирил Дикански и Йордан Михайлов, спасителите на висящия шофьор на цистерна при инцидента на магистрала "Хемус".

Кой тази година ще е удостоеният с титлата, ще стане ясно на церемония през февруари. На събитието ще бъдат отличени и българи в други категории. Миналата година призът "Мис ТВ чар" отиде при Лиляна Боянова, а радио Дарик обяви за "Легенда" журналиста Петко Бочаров. За първи път бе връчено и отличие за "Киноекип на годината" - за 100-летието на родното седмо изкуство то отиде при режисьора Стефан Командарев и екипа му, създали филма "Съдилището".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай