90-годишна изкачи "планина" у дома

90-годишната Маргарет Пейн е изкачила еквивалента на планината Суилвен - 731метра

90-годишна изкачи "планина" у дома | StandartNews.com

90-годишната Маргарет Пейн е изкачила еквивалента на планината Суилвен - 731метра - с изкачвания на стълбите в дома си Съдърланд, предаде Асошиейтед прес.

Възрастната дама предприема епичното катерене с цел да събере средства за благотворителност.

Маргарет от Ардвар, Шотландия, приключва начинанието си във вторник, след като изкачва 282 пъти стълбите в дома си. Изминатото от бабата разстояние се равнява на планината Суилвен, която е покорявала само веднъж като 15-годишна девойка.

"Изкачвах по няколко стъпала на ден, докато не постигнах целта си", споделя Маргарет Пейн.

Начинанието отнема на възрастната жена 73 дни и ѝ осигурява занимание по време на карантината заради коронавирусната пандемия.

Пейн приема предизвикателството, след като се вдъхновява от ветерана Том Мур, който направи 100 обиколки в градината си преди стотния си юбилей и успя да събере близо 33 милиона лири за британската Национална здравна служба.

Маргарет Пейн също решава да подпомогне здравната служба в знак на благодарност за грижите, които получава съпругът й, преди да почине на Коледа миналата година. Събраната от възрастната дама сума - предимно от скромни дарения, възлиза на 416 000 лири. Три други дружества също ще получат от средствата.

Сред многото почитатели на Маргарет Пейн са британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, които й написаха писмо, за да похвалят усилията ѝ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай