8 години след София - Кардам: Жалко за младостта им

8 години след София - Кардам: Жалко за младостта им | StandartNews.com

Осем години все още сълзите не пресъхват в очите на близките на влака - факла

За осма поредна година близките на жертвите на влaка - факла София - Кардам, както и жители на Добрич се събраха в храм "Св. Георги" в града, където по инициатива на областния управител Детелина Николова бе отслужена панихида от архиерейския наместник иконом Иван Дойчев, за да почетат паметта на младите хора, които така и не успяха да се приберат в домовете си.

Пред храма бащата на една от жертвите - д-р Галя Иванова, не сдържа сълзите, бликнали от очите му и каза: "Жалко за младостта и хубостта им". Георги Иванов и до днес не проумява поведението на шафнера и разказа за държането му по време на едно от съдебните заседания.

"Питаха го защо не взехте пожарогасител, а той нагло отвърна - аз да не съм пожарникар", връща лентата възрастния мъж. Бащата на Валерия Велева отсече, че за него младите хора са загубили живота си "заради едно одеяло".

"Шафнерът разказа, че отначало пожарът е бил около 20 см и той го е видял, но не е взел едно одеяло да го потуши" - риторичен е в тъгата си родителят. Областният управител Детелина Николова призова всички да помним този черен ден, като добави, че за да няма такива грешки, които водят до загуба на човешки живот, всички трябва да стоят отговорно на своите постове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай