80% от студентите са без работа заради лоши документи

ят работа

80% от студентите са без работа заради лоши документи | StandartNews.com

Варна. Лошо подготвени документи са причината около 70-80% от студентите да не стигат въобще до интервю за работа. Това заяви във Варна преди предстоящия форум "Национални дни на кариерата-2014 - Добра кариера, добър живот" управителят на фирмата организатор "JobTiger" Светлозар Петров.

По думите му документите за кандидатстване са подготвени лошо не поради незнание, а защото студентите не оценяват колко е важно това. Ако документите не са подготвени както трябва, шансът за интервю на кандидатите намаляват, смята експертът, съобщава бТВ.

Това е и причината по време на форума в цялата страна ще има специален щанд CV Clinic, където студентите ще получат информация какво трябва да съдържа тяхната автобиография, какво е препоръчително да се спомене на интервюто за работа и какво - не, и други.

Петров добави, че през последните години най-голямо търсене и най-голям недостиг на кадри има в IT-сектора и дистанционното обслужване на клиенти. При дистанционното обслужване се изисква минимум един чужд език, но най-често се наемат хора, владеещи два-три чужди езика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай