7 тайни на символите по Фън Шуй

7 тайни на символите по Фън Шуй  | StandartNews.com

В символиката на Фън Шуй участват стихии, материали, животни и предмети. Всеки един елемент има своето значение и предназначение. Изключително важно е позиционирането им, ако искаме да ни донесат успех, късмет, щастие и най-вече хармония. Поставянето на даден предмет на неправилното място може да ни пренесе отрицателна енергия.

Ето няколко от основните Фън Шуй символи, както и значенията им:

1. Драконът
Това е един от най-жизненоважните символи във Фън Шуй. Драконът е едно от четирите небесни животни, следователно съдържа силна енергия. Той символизира защита и благоденствие. Предпазва ни от отрицателна енергия. Най-правилното място за него е върху бюрото ви, близо до работата и далеч от мястото където спим.

2. Бамбукът
Представлява земята, зеленината и благата, които тя ни дава. Символ на закрила и дом, Бамбукът внася късмет и позитивизъм и държи негативните емоции надалеч. Тук не е необходимо да отглеждаме цяло бамбуково дърво у дома, достатъчно е да имаме предмет направен от бамбук. Той може да бъде поставен навсякъде.

3. Двойната 8-ца
Осем е късметлийско число в Китай. Според Фън Шуй носи двоен късмет и благоденствие. Причината числото 8 да се приема за късмет е, това че 8 представлява символът за вечност. Двойната 8-ца носи успех в любовта и професионалните начинания. Хубаво е да имаме този символ в спалнята.

4. Смеещият се БУДА
Сред всички символи Буда е най-известният. Вярва се, че той носи щастие, но според Фън Шуй, по-скоро е символ на финансов успех. Най-добрата височина за смеещия се Буда е около 1 метър, важно е да стои с лице към входната врата, за да може да обръща енергията на всеки прекрачил прага на дома ви в позитивна.

5. Китайски монети
Това са монети, изписани с йероглифи и квадратна дупка в средата. Те вещаят успех, приток на пари и късмет. Важно е да знаем, че трябва да имаме по 3, 6, 7 или 8 от тях,а ако броят им е различен - носят лош късмет. Можем да ги държим навсякъде, тъй като означават вечен приток, често хората си ги държат закачени на портфейлите.

6. Китайският възел
Символизира духовната същност, началото, краят, раждането, прераждането и съществуването. Най-силното му значение е вечната любов. Важно е цветът му да е червен, държи се в спалнята, за да привлича щастието към връзките.

7. Кучета Фу
Те са закрилници. Пазят всичко и всички от лоши мисли и негативна енергия. В тяхното присъствие има само позитивна ЦИ енергия и щастливи мисли. Важно е винаги да са 2, не ги разделяйте, представляват сплотеното семейството. Най-често се позиционират пред входната врата, където могат да пазят.

Притежанието на тези предмети у дома или на работното място, засилват енергията ви и по този начин привличате Фън Шуй и хармонията, която ни е така нужна в забързаното и напрегнато ежедневие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай