7 села на протест заради разбит път заради оградата по Турската граница

7 села на протест заради разбит път заради оградата по Турската граница | StandartNews.com

Хората от 7 села в Свиленградско са готови да излязат на протест заради огромните кратери, отворени от тежката техника, която върви по пътя между населените места, за да стигне до изграждащата се ограда по границата ни с Турция.

Трасето е общо 30 километра между селата Димитровче, Райкова могила, Щит, Сладун, Пашово, Варник, Маточина. Пътят е част от републиканската мрежа и заради това общината няма полезен ход за ремонт. В същото време обаче поредицата от разговори, проведени от кмета на община Свиленград Георги Манолов (на снимката) с шефа на пътното областното пътно управление на Хасково са без резултата.

Затова и общинският кмет постави въпроса пред областния управител Станислав Дечев, който да го отнесе на по-високи ниво.

„Хората разбират и подкрепят необходимостта от изграждането на подобно съоръжение по границата ни, но пък от друга се опасяват, че след приключването пътят, по който е единствен за придвижването им, ще остане разбити и почти непроходим, какъвто е в момента. Затова кметовете искат конкретни срокове, в които трасето ще бъде ремонтирано и върнато към поне доскорошното си състояние", посочи общинският кмет. Манолов обясни, че по 30-километровия път, свързващ шестте села има не просто дупки, а кратери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай