Събота,

7 села на протест заради разбит път заради оградата по Турската граница

От: Failed to load user -
1350
7 села на протест заради разбит път заради оградата по Турската граница
A
A
A

Хората от 7 села в Свиленградско са готови да излязат на протест заради огромните кратери, отворени от тежката техника, която върви по пътя между населените места, за да стигне до изграждащата се ограда по границата ни с Турция.

Трасето е общо 30 километра между селата Димитровче, Райкова могила, Щит, Сладун, Пашово, Варник, Маточина. Пътят е част от републиканската мрежа и заради това общината няма полезен ход за ремонт. В същото време обаче поредицата от разговори, проведени от кмета на община Свиленград Георги Манолов (на снимката) с шефа на пътното областното пътно управление на Хасково са без резултата.

Затова и общинският кмет постави въпроса пред областния управител Станислав Дечев, който да го отнесе на по-високи ниво.

„Хората разбират и подкрепят необходимостта от изграждането на подобно съоръжение по границата ни, но пък от друга се опасяват, че след приключването пътят, по който е единствен за придвижването им, ще остане разбити и почти непроходим, какъвто е в момента. Затова кметовете искат конкретни срокове, в които трасето ще бъде ремонтирано и върнато към поне доскорошното си състояние", посочи общинският кмет. Манолов обясни, че по 30-километровия път, свързващ шестте села има не просто дупки, а кратери.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички