5 пъти осъждат на пробация изнасилвач от Радомирци

5 пъти осъждат на пробация изнасилвач от Радомирци | StandartNews.com

Червен бряг. 5 поредни присъди на пробации дава районният съд в Червен бряг срещу рецидивиста от с. Радомирци Георги Георгиев. Това съобщи с възмущение адвокатът Цветелин Цветанов, според когото селото пропищяло от набезите на две цигански фамилии.

Ромският тартор Георгиев, на 42 г., има общо 14 присъди, една от които е нанасянето на средна телесна повреда. Лежал е в затвора за изнасилване. Извършител е на десетки кражби, но заради снизхождението на местните магистрати открито се присмива на правосъдието.

Местни жители се оплакаха, че циганите ги тероризират дори по-нагло от тези в прословутото с. Мечка. Движат се на групи и ги ограбват безнаказано, а възрастните хора се страхуват дори да се оплачат. Според жертвите вина за това има кметът Петьо Йотов, когото за пети мандат мандат избират с ромските гласове и който поради зависимостта си отказва да вземе мерки.

„Аз вече нямам дори одеяла и завивки", оплака се 72-годишният Цветан Борисов, който е един от най-пострадалите. Старецът спи с брадва зад вратата и с нож под възглавницата. Въпреки това циганите му отмъкнали цялата покъщнина и парите от пенсията. Прокуратурата пък прекратила всички разследвания срещу апашите като маловажни случаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай