5 деца пострадаха при катастрофа, шофьорът загина на място

5 деца пострадаха при катастрофа, шофьорът загина на място | StandartNews.com

Пет деца на възраст от 7 до 16 години са пострадали в пътен инцидент късно снощи, съобщава Дарик. На пътя Светлен- Глогинка в община Попово неправоспособен водач на 41 години се е движел с несъобразена скорост. Изгубил е контрол над лекия автомобил „Ауди" и се блъснал в земен скат. Шофьорът е загинал на място.

При сблъсъка са пострадали пет деца. 9-годишно момче е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Заедно с него в търговищката болница за лечение и наблюдение, без опасност за живота им, са настанени още момче на 7 години и момиче на 14 години. Друго момиче на 14 години е със счупени прешлени, а 16-годишна девойка е с фрактури на двете ръце.

По непотвърдена информация, четири от петте деца са на починалия водач. Само едно от децата обаче носи фамилията на шофьора, уточниха от полицията в Търговище. Майката работела в чужбина. 16-годишното момиче, което е било в колата, е тяхна родственица.

Макар автомобилът да е с горнооряховска регистрация, фамилията е живеела периодично в поповските села Светлен и Звезда.

Във вечерта на инцидента, след като колата се е блъснала в земния насип, е поднесла и паднала в дере. Близо час по-късно по същия път е минал джип и водачът му е сигнализирал за инцидента.

От полицията съобщиха още, че съвсем наскоро същият загиналият шофьор е бил санкциониран с акт за управление на превозно средство без книжка. Починалият мъж е и осъждан за шофиране без свидетелство за управление и след употреба на алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай