56-годишен издъхна в асансьор

Близките му се жалват от лекарите

56-годишен издъхна в асансьор | StandartNews.com

Шумен. 56-годишният Павел Кънев издъхна в асансьора на болницата в Шумен, съобщи бТВ. Според близките му лекарите не са се погрижили добре за него. Той пристигал в спешното отделение в тежко състояние на 27 декември. В шоковата зала му поставилит система, направили му и електрография.

След пет часа чакане решили да местят Павел към вътрешно отделение, но той издъхнал в асансьора на болницата. Роднините му са убедени, че Павел умира заради нехайството на лекарите, липсата на адекватна и бърза помощ.

В отговор на обвиненията на близките, от лечебното заведение заявиха, че не е имало неглижиране на случая. Мъжът е бил в много тежко състояние, защото в продължение на няколко дни е отказвал да се храни и не е приемал течности, смятат медиците. Направено е всичко, каквото трябва. Даже е имало и други пациенти по-спешни, едновременно са обгрижвани и са консултирани, и провеждани изследвания, включително и на него", заяви директорът на МБАЛ-Шумен д-р Юлия Димитрова.

Според лекарите хроничното недохранване и обезводняване са единствената причина за смъртта на Павел. Близките обаче са подали жалба до Министерството на здравеопазването и Здравната каса за неадекватна медицинска помощ. В момента в болницата тече вътрешна проверка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай