5 начина да отключим тайните на ума си

Как да намерим ключа към вратата на това скрито място?

5 начина да отключим тайните на ума си | StandartNews.com
  • 5 начина да отключим тайните на ума си

Хилядолетия хората се опитват да намерят тайните на човешкия ум. Още древните гръцки философи говорили за непознатото измерението на ума. Въпросът станал научен след проучванията на Зигмунд Фройд и Карл Юнг.
Непознатото измерение e източникът на всички сънища и на нашето въображение. Как да намерим ключа към вратата на това скрито място?

  • 1. Ритуали

Смята се, че някои мистични церемонии могат да засилят връзката ни с подсъзнанието. Един подобен ритуал, който бива извършван в Индия, е традиционния "Капалик". При него човекът трябва да седи в затворена стая, изпълнена с дим, за да освободи потиснатите мисли в подсъзнанието си.

  • 2. Сънища

Сънищата са поредица от образи, идеи, емоции и усещания, които се случват неволно в ума ни, по време на определени фази от съня. Ние често сънуваме за нашите дълбоки желания или страхове, за които не бихме говорили.
Чрез сънищата подсъзнанието ни дава знаци за това, какво сме заровили дълбоко в себе си.

  • 3. Хипнотерапия

Франц Месмер бил германски лечител с интерес към астрономията. Той е родоначалникът на съвременната хипноза. Това е един от най-опасните начини да стигнем до непознатите измерения на ума ни, но и един от най-ефективните. Чрез този метод можем да разберем много неща за себе си, за които дори не сме подозирали.

  • 4. Флотационна капсула

Това е един от най-новите методи, който ни помага сами да изследваме възможностите на съзнанието и ума ни. Флотационната капсула, или капсула за сензорна депривация, е затворено пространство, изпълнено с вода, която е с температурата на тялото ни. След като влезем тя се затваря, като максимално се ограничава външната информация, която усещаме чрез сетивата и бива обработвана от подсъзнанието ни. Чувството е сякаш витаете из пространството. Мнозина казват, че след известно време имат ясни видения и моменти на себеосъзнаване.

  • 5. Йога и медитация

Йогата и медитация винаги са били най-предпочитания метод за отключване на дебрите на ума. Те ни помагат да се отделим от конвенционалния свят и да фокусираме вниманието си вътре към нас, но и към Вселената като цяло. Това е пътят към вътрешния мир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай