4Magic изкушиха хитмейкър от „Евровизия“

Момичетата спорят за хореография и стайлинг, но никога за мъже или музика

4Magic изкушиха хитмейкър от „Евровизия“ | StandartNews.com

Най-успешната момичешка поп група у нас 4Magic привлече хитмейкъра от„Евровизия“ Ерик Бернхолм, който сътвори за младите таланти песента „Вселена“. През последните няколко години маестрото е създал  парчетата за участници от Швеция, Дания и Испания, като негова е и Runaway на поп сензацията от Естония Селин. Като продуцент и саунд инженер шведът е работил с Кейси Донован, най-младата участничка, печелила X Factor в световната история на шоуто. Българският текст на хита момичетата от Пловдив пишат в колата на път за участие. Видеото е снимано в боулинг в столичен търговски център през нощта, а равносметката са 6 чифта счупени токове. „Красотата иска жертви! Добрата новина е, че нито една от нас не пострада, докато снимахме импровизираната боулинг битка с момчетата. Пистата се оказа коварна за тънките токове, не беше нужно да спринтираме, за да стане фал. След първите три чифта си казахме, че е на късмет, но след шестия екипа се шегуваше, че трябва да викне ортопед на терен“, коментира с намигване Валентина. Докато „Вселена“ оглавява класацията за най-излъчвани песни в бг ефира, „Стандарт“ разпита Елия, Елеонора, Валя и Никол за нещата от живота.

Семейство на четири гласа

4Magic са в група от 9 години и всъщност са пораснали заедно. Това автоматично разбива мита за сапунения сериал, в който могат да се превърнат отношенията на четири приятелки, потеглили ръка за ръка от пясъчника пред блока към голямата сцена. „Ние сме като сестри. Търсим се по всяко време на денонощието за съвет, споделяме си. Нямаме тайни една от друга.“, казва Валентина.“След X Factor животът ни се преобърна на 360 градуса и се наложи да станем по-организирани и дисциплинирани. Караме се понякога, но никога не сме имали големи кавги, нито пък спорим за мъже, в музиката също сме на едни и същи ноти. Никога не сме мислили да се разделяме.“, категорична е Елеонора. „Спорим най-често за елемент от сценичната хореография или за стайлинга си.“, включва се Никол. Елия сравнява хармонията по между им с часовников механизъм. „Тиктакаме на една честота, но това сме го постигнали с много работа през годините. Няма нищо по-яко от това да работиш любимото си нещо с най-близките си хора. Да си в група си има и друго предимство – нямаш време да се страхуваш от някаква издънка, защото другите ти пазят гърба.“, казва Елия.

Спорт и музика

Като работещи тийнейджъри, 4Magic намират баланса между уроците и участията из страната едва през последната година и половина. Признават, че репликата „Хайде на кафенце“ я чуват все по-рядо от приятелите си. Прекарват всяка свободна минута, за да наваксат в пропуснатия материал и с хобитата си. Валетнина прохожда в залата за народни танци и се връща там всеки ден, ако няма репетиция с групата. Никол ходи на фитнес и танци и все по-често разучава разични езици за програмиране. В семейството на Елия тенисът е свещен спорт, гледането всеки важен мач е превърнато в ритуал, а самата тя тренира усърдно на корта от осем години. „Обичам да чета, пиша текстове. Свиря още на китара и пиано. Ходя и на курс по актъорско майсторство.“, разказва тя.  „Аз съм супер фен на кей попа и това ме зариби по корейската култура въобще. Уча езикът, който е доста екзотичен. Рисувам.“, включва се Елеонора.

Любовта е по-силна от всичко

Дебютният сингъл на бандата Together („Вечерай, Радо“) среща Валентина с приятеля й Стоян Вълков. В съсловието на влогърите той е популярен като Choko и е от екипа на музикалната телевизия The Voice. На молбата да опишат мъжете до себе си Елеонора вдига рамене: „Аз имам брат и много приятели, предимно момчета. Разбирам се по-добре с тях, защото има черно и бяло, без грам нюанси в общуването.“ Елия внася яснота в романтичния пейзаж около групата. „Не сме сериозно обвързани – с изключение на Валя. То не е и много характерно за нашата възраст.“ И добавя, че едва ли биха избрали боулинг залата - декор на видеото към „Вселена“ – за първа среща с момче. „Ако усещаш, че това е твоят човек, и на покрива на панелка да те изненада с пикник, пак ще е хубаво. Мястото е без значение.“, казва Никол, а Валентина уточнява: „Бих предпочела дълга разходка, която да завърши в любимото ми кафене в Капана. И през цялото време да си говорим. Ако има какво да си кажем, значи вървим в една посока“. 

Студентска книжка

Валентина обожава италианския език и обмисля да кандидатства режисура на Ботуша. Алтернативата й за специалности са „Реклама“ или „Журналистика“, като музиката твърдо ще остане в центъра на нейната вселена. Елеонора вижда модния дизайн като бъдеще, паралелно на музиката, а Елия е категорична само за едно: че ще продължи висшето си образование в чужбина и след това ще се върне в родината. Никол, която учи в Търговско-банковата гимназия в Пловдив, лавира между счетоводство и информационни технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай