4 съвета за прекрасни саксии вкъщи

Така стайните цветя ще разцъфнат

4 съвета за прекрасни саксии вкъщи | StandartNews.com

Стайните растения създават уют в дома, като внасят красота и зеленина. Пречистват въздуха, помагат да се отпуснем и да се чувстваме чудесно по време на почивка. За да им се радвате максимално дълго, трябва да полагате правилни грижи и да осигурите добри условия. Продължете да четете, за да разберете какво не бива да пропускате при грижа за цветята и дома. Внимавайте с поливането

Преполиването е един от най-често срещаните проблеми при отглеждане на стайни растения. Най-добрият съвет, който дават градинарите, е да опипате почвата. Ако се чувства суха, полейте, ако се чувства влажна, изчакайте още малко.

Светлина

Ако растението не процъфтява, помислете дали има достатъчно или твърде много пряка светлина. Трябва да се опитате да имитирате условията на осветление, които растението обикновено би имало, ако растеше в естествената си среда. Например кактусите са пустинни растения, така че им осигурете много слънце и по-малко поливане.

Не забравяйте да почистите праха

Един често пренебрегван аспект от грижата за вашите стайни растения е поддържането им чисти. Натрупването на прах върху листата на растението може да ограничи способността му за фотосинтеза. Чистите листа също подпомагат усвояването на въглероден диоксид и последващото освобождаване на кислород. Така стайните растения ще могат да подобрят въздуха у дома. 

Подрязвайте

Ако растенията ви стават малко непокорни, може да помислите за подрязването им. Това ще подобри и стимулира добрия растеж. Така ще поддържате определена форма, за да най-добър резултат.

Пресадете за насърчаване на растежа

Пресаждането на вашето растение също може да му помогне да процъфтява и да расте, ако старата саксия е станала вече малка. В най-добрия случай това трябва да се прави веднъж годишно. Общото правило е да правите това за късна зимна/пролетна поддръжка. Новата саксия трябва да е малко по-голяма от предходната.

Общото правило е да правите това за късна зимна/пролетна поддръжка. Новата саксия трябва да е малко по-голяма от предходната. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай