4 лъва от цирка се завърнаха в Южна Африка

Животните са спасени от Световната организация на Лоурънс Антъни и превозени от Украйна до природния парк Крага Кама от Turkish Cargo

4 лъва от цирка се завърнаха в Южна Африка | StandartNews.com

4 лъва от цирк в Украйна се завърнаха в Южна Африка. Те бяха транспортирани с  Turkish Cargo, дъщерно дружество на Turkish Airlines, съобщиха от компанията. Преди превозвачът да ги върне обратно в естествения им хабитат, лъвиците Лука, Чарли и Кай и малкото лъвче Нейтън са живели при тежки условия: без пряка слънчева светлина и чист въздух, в клетка от бетон и стомана, голяма едва 35 м2.

Лъвовете са спасени от Световната организация на Лоурънс Антъни (LAEO), чиято мисия е да защитава правата на животните. Мотивирано от същата кауза, Turkish Cargo осигури специални контейнери, съобразени с хранителните нужди на животните, с които ги транспортира до естественото им местообитание. По време на полета животните са били придружени от техните гледачи, ветеринари, двама служители от Световната организация на Лорънс Антъни и сертифициран екипаж на Turkish Cargo спрямо регулациите на IATA за транспортиране на живи животни (IATA Live Animals Regulations).

След дълъг полет над почти 9 хиляди километра, лъвовете са пуснати на свобода в природен парк „Kragga Kamma“, естествен хабитат, дом на множество африкански животински популации, който предлага 14 хиляди м2 вечно зелени крайбрежни гори и полета.

През 2017 г. Turkish Airlines ратифицира декларацията на Бъкингамския дворец „United for Wildlife“ с цел предотвратяване на незаконната търговия с диви животни и предоставяне на индустрията на повече информация по въпроса. С транспортирането на 4-те лъва авиокомпанията още веднъж подчерта колко голямо значение отдава на правата на животните. Полагайки грижи за техния добър превоз и създавайки условия в небето, които са възможно най-близки до естествените, Turkish Cargo приема регулациите на CITES и IATA LAR като отправна точка за цялостния процес, който следва на борда в такива ситуации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай